Friss hírek

Verstappen tudja, nehéz lesz felzárkózni a mezőny végéről

Nehéz lesz a mezőny végén felzárkózni a vasárnapi Orosz Nagydíjon – ezt mondta a pénteki szabadedzések után Max Verstappen, aki rajtbüntetést kap ezen a hétvégén, Szocsiban.

A holland versenyző autójában pénteken cseréltek motort – mivel ez már az idei negyedik erőforrás, rajtbüntetést kap, és a szocsi versenyt csak a mezőny végéről kezdheti meg.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy a Red Bull pilótája hátulról kénytelen rajtolni Oroszországban: 2018-ban a 19. pozícióból startolt – ugyancsak egy rajtbüntetés miatt –, és végül az 5. helyen ért célba.

Verstappen viszont már a mai második szabadedzésen arra panaszkodott, a nem megfelelő végsebesség miatt nagyon nehéz előznie. A Red Bull versenyzője az edzésnap végén azt mondta, kemény feladat vár rá vasárnap.

„Természetesen 2018-ban nagyobb volt a különbség a középmezőnyben, szóval szerintem egy kicsit nehezebb lesz átrágni magam” – fogalmazott Verstappen, aki jelenleg 5 pontos előnnyel élen áll az összetettben.

„Mindenképp be kell vállalnunk a büntetést, ha nem itt, akkor valahol máshol. Azt gondoltuk, oké, csináljuk itt, és próbáljuk a legtöbbet kihozni belőle a versenyen.”

Az időjárás-előrejelzések szerint egyébként a szombati napra heves esőt jósolnak az Orosz Nagydíj helyszínére, és akár a versenyt is vizes pályán rendezhetik meg. Verstappen elárulta, ezt is számításba vették.

„Már korábban is mondtam, hogy mindent számításba veszünk, így a holnapi időjárást is. Úgy gondoltuk, itt lesz a legjobb bevállalni. Próbálunk a lehető legjobb autóval előállni ezen a hétvégén, miután eldöntöttük, hogy beépítjük az új motort.”

„Természetesen remélem, hogy jól alakul majd minden, de először várjuk meg, milyen lesz a szombati időmérő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!