Verstappen tudja, nem lesz könnyű dolga a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Verstappen tudja, nem lesz könnyű dolga a Red Bullnál

HIRDETÉS

A Red Bull bejelentését követően gyakorlatilag három napig nem aludt a Forma-1-ben tavaly bemutatkozott Max Verstappen, aki minden bizonnyal élete lehetősége előtt áll a korábban sorozatban négy világbajnoki címet szerző istállónál.


A Red Bull bejelentését követően gyakorlatilag három napig nem aludt a Forma-1-ben tavaly bemutatkozott Max Verstappen, aki minden bizonnyal élete lehetősége előtt áll a korábban sorozatban négy világbajnoki címet szerző istállónál.

Az energiaital-gyárosok az Orosz Nagydíj után jelentették be, Verstappen átveszi majd az orosz Daniil Kvyat helyét, aki hazai versenyén, Szocsiban kétszer is nagyot hibázott, ezzel pedig a ferraris Sebastian Vettel, illetve a Red Bull versenyét is tönkretette.

Verstappen elárulta, alig várta már, hogy ellátogasson a Red Bull központjába, ahol sikerült tartalmasan eltöltenie az időt.

„Hogy őszinte legyek, szerintem három napig nem aludtam. Nagyon szerettem volna rögtön a csapathoz utazni, hiszen elvégre egy élcsapatról van szó, mellyel jobb esélye van az embernek a dobogó elérésére” – mondta az ifjú tehetség.

„Amikor pedig megérkeztem, nem bírtam leállni: rengeteget dolgoztam a szimulátorban, annyi időt töltöttem el a csapattal, amennyit csak lehetett.”

Amikor a holland tehetséget arról faggatták, hogy nem fél-e attól, hogy gyenge teljesítmény esetén hasonlóképp jár majd, mint Daniil Kvyat, így felelt: „Amíg az ember nyomja a gázt, addig nincs mitől tartania. Nekem is pontosan ezt kell tennem. Ha nem így teszek, számíthatok arra, hogy kitesznek. Szóval mindent meg kell tenni azért, hogy keményen nyomjam.”

„A nyomás nem változott, az ember mindig próbálja a legjobbat nyújtani. Hogy azt egy kevésbé versenyképes autóban teszi-e, vagy egy jobban, nem számít.”

Ver

Verstappen elárulta, az Orosz Nagydíj után feltételezte, hogy komoly házon belüli beszélgetés lesz majd a Red Bullnál.

Hirdetés

„Nos, a verseny nem a Red Bull tervei szerint alakult, Helmut Marko pedig elkezdett ide-oda járkálni. És szépen lassan én is képbe kerültem. Egy kicsit éreztük, hogy jönni fog a dolog. Elutaztunk Ausztriába, és természetesen beszéltünk Helmut Markóval. És aztán az üzlet elég gyorsan összejött.”

A mindössze 18 esztendős versenyző pontosan tudja, nem lesz könnyű dolga, hiszen év közben csapatot váltani hatalmas kihívás.

„Az ember minden autóban a legjobbat akarja nyújtani. Daniel Ricciardo személyében remek csapattársam van, aki már bizonyította, hogy nagyon gyors. Megpróbálok annyit tanulni, amennyit csak lehet, hiszen év közben kell beülnöm egy autóba, ami nem könnyű. De rengeteg mérnök vesz körbe, és ez sokat segít – remélhetőleg pár héten belül már jó eredményeket érhetek el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!