Verstappen tudja, szerencséje volt, hogy nem dobta el a győzelmet kicsúszásával - F1VILÁG.HU

Verstappen tudja, szerencséje volt, hogy nem dobta el a győzelmet kicsúszásával

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen elismerte, szerencséje volt, hogy nem veszítette el a vezetést az Emilia-Romagna Nagydíjon akkor, amikor a verseny újraindítása előtt kicsúszott a pályáról.
IMOLA, ITALY - APRIL 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads the field on the first lap after the race restart following a red flag period during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen a 3. helyről vágott neki az imolai versenynek, és már rögtön a rajtnál az élre ugrott, megelőzve csapattársát, Sergio Perezt, valamint a vb-címvédő Lewis Hamiltont.

Bár rendkívül nehezek voltak a körülmények, Verstappen végül magabiztos győzelmet aratott, így 1 pontra megközelítette az összetettben élen álló Hamiltont.

„Nagyon trükkösek voltak a körülmények, de sikerült jól kezelnünk a helyzetet” – mondta a holland versenyző a leintés után. „A jó rajt fontos volt, ennek nagyon örülök, de nagyon-nagyon nehéz volt a verseny.”

„Az élmezőnyből elsőként váltottunk intermediate-gumikról slickekre, és voltak páran előttem, akik már ezekkel az abroncsokkal voltak a pályán, és láttam, hogy eléggé küszködnek. Viszont én is küszködtem az interekkel, mert már teljesen elfogytak. A csapat aztán behívott a bokszba, és nagyon jól tették, mert a megfelelő körben álltam ki. Az első szektor eléggé csúszott, de a többi rendben volt, szóval vissza tudtam szerezni az előnyömet.”

„Utána minden jónak tűnt, Lewis kicsúszott a pályáról, szóval azt gondoltam, oké, ez így könnyű lesz. De aztán jött az a nagy baleset a piros zászlóval, majd újraindították a versenyt, ahol majdnem elveszítettem a győzelmet. Ez is azt mutatja, mennyire nehéz ilyenkor hideg gumikkal. Nagyon könnyű hibázni ezekkel az autókkal. Összességében viszont jó munkát végeztünk, ennek pedig nagyon örülök.”

Az újraindítás előtti kicsúszásával kapcsolatban Verstappen kifejtette, szerencsésnek érzi magát, hogy folytatni tudta az élről: „Annyira gyorsan történt, hogy nem is nagyon volt idő gondolkodni rajta, az ember reflexszerűen próbál javítani. Állóra fékeztem a kerekeket, próbáltam nem megpördülni, és szerencsére ezúttal bevált!”

„Nehéz megmondani, mert a köridők tekintetében nagyon szoros volt. Lewis nagyon közel volt hozzám, nagy tempóban léptünk el a többiektől. Szóval nagyon szoros, de ettől izgalmas!” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!