Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: Tudjuk, mi a gond, de nehéz megoldani

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője bízik benne, hogy a Honda legújabb fejlesztésével végre javíthatnak a rajtjaikon, amelyekkel sorozatosan problémáik akadnak.

Verstappen a Honda 4-es specifikációjú erőforrását használja majd az Olasz Nagydíj hétvégéjén, ezért kénytelen lesz a mezőny végéről indulni. A rajtokban eddig nem nagyon bízhatott a holland versenyző, ugyanis rendre problémáik akadtak a piros lámpák kialvását követően, de most reméli, hogy változást látnak majd hétvégén. 

A Red Bull pilótája azonban bízik benne, hogy a Honda fejlesztésével sikerült javítaniuk ezen a problémán is – ez viszont csak a pályán fog kiderülni. 

A Belga Nagydíjon is hasonló gondok miatt csúszott vissza Verstappen, és ez vezetett oda, hogy a holland ütközött Kimi Räikkönennel, és véget is ért a versenye. 

„Tudjuk, hogy mi a probléma, de nagyon nehéz megoldani” – mondta. „Remélhetőleg most, az új motorral kicsit jobb lesz. Amint felengedem a kuplungot, mindig kezdődik a küszködés.”

„Összehasonlítva az elmúlt néhány évvel, amikor ha azt mondtuk, hogy rossz rajtunk volt, akkor nem veszítettünk pozíciót. Ha jó rajtunk volt, akkor megelőztem valakit. Ha most, ha jó a rajtom, akkor megtartom a pozícióm, ha rossz, akkor egy vagy két helyet veszítek. Szóval ez egy kicsit nehéz helyzet.”

„Ha kiengedem a kuplungot, akkor hirtelen kipörögnek a kerekek. Valószínűleg a gumik hűvösebbek, ez is közrejátszhat, de ez nem kifogás. Úgy gondolom, hogy csinálhatjuk jobban, és remélhetőleg az új motor ebben segít.”

Nem minden helyszínen fordult elő ez a probléma, de a 21 éves pilóta reméli, hogy látnak már javulást majd a hétvégén. 

„A pályán látjuk majd igazán, mert az előző fejlesztésnél is azt gondoltuk, hogy jobb lesz, amikor még teszteltük – és még mindig nem jók a rajtjaink.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!