Verstappen: Tudjuk, mi a gond, de nehéz megoldani - F1VILÁG.HU

Verstappen: Tudjuk, mi a gond, de nehéz megoldani

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője bízik benne, hogy a Honda legújabb fejlesztésével végre javíthatnak a rajtjaikon, amelyekkel sorozatosan problémáik akadnak.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, VERSTAPPEN Max (ned), Aston Martin Red Bull Racing Honda RB15, crash, accident at the start of the race during the 2019 Formula One World Championship, Belgium Grand Prix from August 29 to september 1 in Spa -Francorchamps, Belgium - Photo DPPI

Verstappen a Honda 4-es specifikációjú erőforrását használja majd az Olasz Nagydíj hétvégéjén, ezért kénytelen lesz a mezőny végéről indulni. A rajtokban eddig nem nagyon bízhatott a holland versenyző, ugyanis rendre problémáik akadtak a piros lámpák kialvását követően, de most reméli, hogy változást látnak majd hétvégén. 

A Red Bull pilótája azonban bízik benne, hogy a Honda fejlesztésével sikerült javítaniuk ezen a problémán is – ez viszont csak a pályán fog kiderülni. 

A Belga Nagydíjon is hasonló gondok miatt csúszott vissza Verstappen, és ez vezetett oda, hogy a holland ütközött Kimi Räikkönennel, és véget is ért a versenye. 

„Tudjuk, hogy mi a probléma, de nagyon nehéz megoldani” – mondta. „Remélhetőleg most, az új motorral kicsit jobb lesz. Amint felengedem a kuplungot, mindig kezdődik a küszködés.”

„Összehasonlítva az elmúlt néhány évvel, amikor ha azt mondtuk, hogy rossz rajtunk volt, akkor nem veszítettünk pozíciót. Ha jó rajtunk volt, akkor megelőztem valakit. Ha most, ha jó a rajtom, akkor megtartom a pozícióm, ha rossz, akkor egy vagy két helyet veszítek. Szóval ez egy kicsit nehéz helyzet.”

„Ha kiengedem a kuplungot, akkor hirtelen kipörögnek a kerekek. Valószínűleg a gumik hűvösebbek, ez is közrejátszhat, de ez nem kifogás. Úgy gondolom, hogy csinálhatjuk jobban, és remélhetőleg az új motor ebben segít.”

Nem minden helyszínen fordult elő ez a probléma, de a 21 éves pilóta reméli, hogy látnak már javulást majd a hétvégén. 

„A pályán látjuk majd igazán, mert az előző fejlesztésnél is azt gondoltuk, hogy jobb lesz, amikor még teszteltük – és még mindig nem jók a rajtjaink.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!