Verstappen tudta, hogy csak tökéletes teljesítménnyel nyerhet idén - F1VILÁG.HU

Verstappen tudta, hogy csak tökéletes teljesítménnyel nyerhet idén

HIRDETÉS
A Red Bull pilótája 46 pontos hátránnyal kezdte a világbajnoki felzárkózást a Ferrari ellen, ezért a harmadik versenytől kezdve egyetlen hibát sem véthetett.
Verstappen Max, portrait, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP - FIA F1 Champion during the 2022 FIA Prize Giving ceremony at Bologna Fiere, on December 9, 2022 in Bologna, Italy - Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Max Verstappen idén óriási, 146 pontos előnnyel zárta a Forma-1-es egyéni világbajnokságot, ám a szezon első versenyein még egyáltalán nem ilyen kép rajzolódott ki a vb-küzdelemről. Az első két versenyhétvégén, Bahreinben és Ausztráliában ugyanis technikai hibák miatt nullázott a holland, aki így hirtelen 46 pontos hátrányban találta magát Charles Leclerc-hez képest. Ez akár egy töréspont is lehetett volna a számára, de ő inkább felszívta magát, és végül az egész mezőnyt letarolta a pályáról.

“Tudod, hogy világbajnoki küzdelemben minden egyes versenyen annyi pontot kell gyűjtened, amennyit csak lehetséges. Az év elején ezért volt olyan nehéz elfogadni a kieséseket. Tudtam, hogy onnantól kezdve egyetlen hibát sem véthetek. Minden egyes alkalommal a lehető legsimább, legtökéletesebb versenyhétvégére törekszem. Ezt várom el magamtól minden alkalommal, amikor autóba ülök” – magyarázta a második vb-címe mögött húzódó mentalitást.

A Red Bull főnöke, Christian Horner szerint Verstappen sokat tanult a 2021-es “nehézsúlyú küzdelemből”, amit Lewis Hamilton ellen vívott.

“Hihetetlen érettséggel és nyugalommal vezetett idén, és óriási nyomás alatt szállított nagyszerű győzelmeket. Csak a szezon utólagos értékelése közben gondolunk bele igazán, milyen óriási versenyeket teljesített például Szaúd-Arábiában, Miamiban vagy Montrealban. Az év kezdetén nem a miénk volt a leggyorsabb autó. Ő volt az, aki miatt a világbajnoki harcban maradtunk. Rendületlenül ment előre, fenomenális precizitással és tempóval vezetett. Amikor lehetőség adódott, ő két kézzel ragadta meg” – méltatta a pilótát Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!