Friss hírek

Verstappen: Tudtam, hogy megbüntetnek…

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen a 2. helyen ért célba a vasárnapi Katari Nagydíjon, a rajtot megelőzően azonban büntetést kapott, így csak a 7. pozícióból kezdhette meg a futamot.

A holland Lewis Hamilton mögött a 2. helyen zárta a szombati időmérőt, ám vizsgálat indult ellene, mert a kvalifikáció utolsó perceiben figyelmen kívül hagyta a dupla sárga zászlós jelzést.

Verstappen végül 5 rajthelyes büntetést kapott, és a 7. helyről tudott csak rajtolni, ám remekül sikerültek számára az első körök, így hamar felküzdötte magát Hamilton mögé.

Hirdetés
 

A Red Bull versenyzője azt mondja, nem is várt mást a versenybíróktól.

„Nem volt meglepetés. Már tegnap este tudtam, hogy soha nem kapok ajándékot tőlük, szóval rendben van a dolog” – mondta a vb-éllovas a versenyt követően.

„Amint megtudtam, hogy a 7. helyről rajtolok, nagyon motivált voltam abban, hogy előrébb jussak, és pontosan így is tettünk. Remek első körünk volt, és aztán 5 kör után újra a 2. helyen voltunk.”

Verstappen a futam végén megfutotta a leggyorsabb kört is friss gumikkal, a verseny után pedig 8 pontra csökkent előnye az összetettben.

„Volt egy extra kiállásunk, szóval a hátrányunk nyilván nagyobb volt a végén, mint az egész versenyen. Alapvetően az egész futamon 7-8 másodpercre voltunk, szóval nem volt annyira rossz a helyzet.”

„Egy kicsit lassúak voltunk, szóval az időmérő után már tudtuk, hogy a verseny is nehéz lesz. De meg kell próbálnunk koncentráltnak maradni, és még két verseny hátravan. Ahogy láthatjuk, rengeteg minden történhet még egy időmérőn is, szóval bármi lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Tudtam, hogy megbüntetnek…
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!