Verstappen: Tudtuk, hogy jobbak leszünk, de ennyire?! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Tudtuk, hogy jobbak leszünk, de ennyire?!

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője nagyon boldog, hogy a Francia Nagydíjon megszerezte a pole pozíciót annak ellenére, hogy a Paul Ricard versenypálya nem kifejezetten az ő autójukhoz passzol – a holland bevallotta, ő sem számított ilyen eredményre.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 19: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to climb out of his car in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 19, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Nicolas Tucat - Pool/Getty Images)

Verstappen az időmérő harmadik szakaszában tovább tudott javítani addigi legjobb idején, így Lewis Hamilton előtt 2,5 tizedmásodperccel megszerezte a pole pozíciót. A holland pilóta elárulta, nem számított arra, hogy ennyire versenyképes lesz a Red Bull a Paul Ricard versenypályán, habár sejtették, hogy erősebbek lesznek, mint 2019-ben. 

A Red Bull már a szabadedzéseken is megmutatta, hogy számolni kell velük a hétvégén: Verstappen a második és a harmadik tréningen is az élen végzett. 

„A harmadik szabadedzésen egy kicsit más körülmények voltak kezdetben, de aztán az időmérőn is megmutatkozott, hogy jó a tempónk. A második szabadedzés után úgy gondolom, sikerült előrelépést tennünk, és ezt ma folytattuk” – nyilatkozta Verstappen.

„Szóval nagyon örülök ennek. Ez számunkra nem a legjobb pálya, de nagyon boldog voltam, hogy meg tudtuk szerezni a pole-t.”

„Tudtam, hogy jobb lesz, mint legutóbb, amikor itt voltunk – de ennyire? Erre nem számítottam.”

„Szóval ez nagyon ígéretes számunkra, és továbbra is mennünk kell előre, nyomnunk kell, hogy jobbak legyünk.”

A versenytempóval kapcsolatban Verstappen elmondta, a második szabadedzés alapján ígéretesnek tűnik, „de természetesen várnunk kell, és meglátjuk, hogy mit hoz az időjárás. De eléggé magabiztos vagyok” – utalt a lehetséges verseny előtti esőre a holland. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!