Friss hírek

Verstappen: Tudtuk, hogy jobbak leszünk, de ennyire?!

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője nagyon boldog, hogy a Francia Nagydíjon megszerezte a pole pozíciót annak ellenére, hogy a Paul Ricard versenypálya nem kifejezetten az ő autójukhoz passzol – a holland bevallotta, ő sem számított ilyen eredményre.

Verstappen az időmérő harmadik szakaszában tovább tudott javítani addigi legjobb idején, így Lewis Hamilton előtt 2,5 tizedmásodperccel megszerezte a pole pozíciót. A holland pilóta elárulta, nem számított arra, hogy ennyire versenyképes lesz a Red Bull a Paul Ricard versenypályán, habár sejtették, hogy erősebbek lesznek, mint 2019-ben. 

A Red Bull már a szabadedzéseken is megmutatta, hogy számolni kell velük a hétvégén: Verstappen a második és a harmadik tréningen is az élen végzett. 

Hirdetés
 

„A harmadik szabadedzésen egy kicsit más körülmények voltak kezdetben, de aztán az időmérőn is megmutatkozott, hogy jó a tempónk. A második szabadedzés után úgy gondolom, sikerült előrelépést tennünk, és ezt ma folytattuk” – nyilatkozta Verstappen.

„Szóval nagyon örülök ennek. Ez számunkra nem a legjobb pálya, de nagyon boldog voltam, hogy meg tudtuk szerezni a pole-t.”

„Tudtam, hogy jobb lesz, mint legutóbb, amikor itt voltunk – de ennyire? Erre nem számítottam.”

„Szóval ez nagyon ígéretes számunkra, és továbbra is mennünk kell előre, nyomnunk kell, hogy jobbak legyünk.”

A versenytempóval kapcsolatban Verstappen elmondta, a második szabadedzés alapján ígéretesnek tűnik, „de természetesen várnunk kell, és meglátjuk, hogy mit hoz az időjárás. De eléggé magabiztos vagyok” – utalt a lehetséges verseny előtti esőre a holland. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!