Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Verstappen: Túl kevés a motorerőnk…

Fotó: Red Bull

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen szerint nem sok esélyük lesz arra, hogy a belga pályán a Mercedesek és a Ferrarik elé kerüljenek – a Renault erőforrása ugyanis túl gyenge a riválisokéhoz képest.

A holland pilóta a 4. legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot Spa-Francorchampsban, csapattársa, Daniel Ricciardo pedig 6. lett.

A két Red Bull között Sebastian Vettel zárt az 5. helyen, ő azonban kétségkívül a győzelemért szeretne harcba szállni a vasárnapi versenyen.

Verstappen azt mondja, az időmérőn legfeljebb az 5. és 6. helyeket érhetik majd el – a hosszú etapokkal kapcsolatban viszont bizakodó.

„Reálisan kell látnunk a helyzetünket, szóval szerintem az 5. és 6. helyek a legjobbak, amiket elérhetünk itt” – mondta a holland versenyző.

„Sokkal kevesebb motorerőnk van, ez a fő problémánk. Viszont az autón még javíthatunk, optimalizálhatjuk a hátsó szárnyunkat, ami egy nagyon kis leszorítóerejű szárny. Meglátjuk. Pole pozíciót ettől még nem fogunk szerezni, de reméljük, hogy közelebb kerülhetünk a rövidebb etapokon – a hosszú etapjaink ugyanis nem tűnnek olyan rossznak.”

„Az első nap után mindig nehéz tudni, hogyan állunk a többiekhez képest, hiszen nem mindenki nyomja 100 százalékig. Ma főleg az autó beállításaira összpontosítottunk alacsony leszorítóerő mellett.”

„Természetesen tudjuk, hogy nem ez a legerősebb helyszín számunkra, úgyhogy igyekszünk annyira közel kerülni egy körön, amennyire csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!