Verstappen úgy érzi, a biztonsági autó ellene dolgozott - F1VILÁG.HU

Verstappen úgy érzi, a biztonsági autó ellene dolgozott

A Red Bull világbajnok versenyzője, Max Verstappen azt mondja, a biztonsági autó kétszer is ellenük dolgozott a mai Szingapúri Nagydíjon, ám meg kell érteniük, miért teljesítettek a megszokottnál gyengébben ezen a hétvégén.

A holland pilóta a kiábrándító időmérőt követően csak a 11. helyről rajtolhatott, a kemény gumikkal pedig igyekezett annyira elnyújtani a verseny első etapját, amennyire csak lehetett. Verstappen végül az 5. helyen ért célba, elmondása szerint azonban végezhetett volna egy kicsit előrébb is, ha egy kicsit több szerencséje van.

„Azt gondolom, kétszer is egy kicsit balszerencsések voltunk a biztonsági autó miatt” – mondta a kétszeres világbajnok. „Enélkül ennél jobb eredményt is elérhettünk volna, mert megvolt a tempó – a közepes keverékű gumikkal valójában egészen jó volt. Még szórakoztató is volt egy kicsit, de a Safety Car kétszer is ellenünk dolgozott – persze nyilván az alternatív stratégiával dolgoztunk, és ilyenkor reménykednek kell abban, hogy a kezedre játszik, de ma nem így volt. Megesik az ilyen. Az autó összességében jobb volt a versenyen, és szerintem ez a legfontosabb.”

Verstappen beszélt arról is, meg kell érteniük, miért teljesítettek ennyire gyengén az utcai pályán – ugyanakkor viszont azt reméli, a jövő hétvégi Japán Nagydíjon már újra jó formában lesznek.

„Azt gondolom, tényleg meg kell értenünk ezt a hétvégét. De a szuzukai természetesen egy teljesen más pálya lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!