Friss hírek

Verstappen úgy érzi, jó helyzetből várhatják a hétvégi szezonnyitót

A Forma-1 regnáló világbajnoka, Max Verstappen úgy érzi, az előszezoni tesztek után ő és csapata, a Red Bull jó helyzetből várhatják a 2022-es világbajnoki sorozatot.

Az új F1-es idény ezen a hétvégén, Bahreinben rajtol el, ahol a száguldó cirkusz csapatai múlt héten három napot töltöttek el teszteléssel. Bár az eredményekből bombabiztos következtetéseket lehetetlen levonni, a szakértők szerint a Red Bull igazán ütőképesnek tűnt az előszezoni gyakorlások során, és maga Lewis Hamilton is azt mondta nemrég, az energiaital-gyárosok autója „nevetségesen gyors”.

Verstappen ugyanakkor kicsit óvatosabban fogalmazott a minap: bár optimista, egyelőre természetesen még ő sem tudja, hogyan állnak közvetlen ellenfeleikhez képest.

Hirdetés
 

„Kíváncsian várom már, hogyan állunk majd a mezőny többi tagjához képest a szombati időmérőn” – mondta a világbajnoki címvédő. „Az autó jónak tűnik, és csapatként jó helyzetben vagyunk.”

„A legfontosabb dolog számunkra az lesz, hogy stabil hétvégénk legyen Bahreinben, ne legyen túl sok probléma. Remélhetőleg jó sok pontot tudunk szerezni.”

Verstappen beszélt arról is, az előszezoni tesztek során természetesen rengeteg munka várt rájuk, hiszen meg kellett ismerkedniük az új szabályok miatt gyökeresen átalakult versenyautójukkal.

„Rengeteget tanultunk a barcelonai és a bahreini teszteken. Izgatottan szállok versenybe. Ez egy teljesen új éra a sport számára, bármi megtörténhet. A cél az volt, hogy szorosabb legyen a mezőny, és könnyebben tudjuk követni egymást. Remélhetőleg ezt látjuk majd az első versenyen.”

„Mivel minden annyira új, rengeteg az ismeretlen tényező a bajnokság első futama előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!