Verstappen úgy érzi, újrakezdődhet számára a szezon - F1VILÁG.HU

Verstappen úgy érzi, újrakezdődhet számára a szezon

HIRDETÉS
Forma-1-es pályafutása 14. rajtelsőségét szerezte az Emilia-Romagna Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen, aki az idény eleji botladozások után úgy érzi, újrakezdődhet számára az idei bajnokság.
IMOLA, ITALY - APRIL 22: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 22, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A holland versenyző ugyan az év második versenyén, Szaúd-Arábiában nyerni tudott, ám a háromból két futamot műszaki hiba miatt nem fejezett be, és jelenleg csak az egyéni pontverseny 6. helyét foglalja el. Éppen ezért különösen üdítő számára az, hogy Imolában a nehéz körülmények ellenére megszerezte a rajtelsőséget, mely idén először jött össze számára. A Red Bull pilótája így az élről kezdheti majd meg a szezon első sprintfutamát szombaton.

Arra a kérdésre, hogy a mostani eredménnyel „újrakezdődik-e” számára az idei szezon, Verstappen így felelt: „Igen, természetesen! Az első néhány verseny alapvetően nem a tervek szerint alakult, de igen, megpróbálunk jó hétvégét zárni itt.”

Verstappen hozzátette, a változékony időjárás nagyon megnehezítette a dolgukat pénteken.

„Elég nehéz volt pályán lenni a száraz aszfalton, majd utána az esőben. Nagyon csúszott… És nehéz volt megfelelő hőmérsékletre hevíteni a gumikat is. Hektikus volt.”

„Hosszúra nyúlt az időmérő, de nagyon örülök, hogy végül itt végeztem. Ez egy lenyűgöző pálya, és nagyon büntet is: ha hibázol, a falban kötsz ki. És éppen ez tette annyira nehézzé.”

„Nagyon örülök a pole pozíciónak. Persze tudom, hogy holnap és vasárnap más időjárás fogad bennünket, de jól kezdődött a hétvégénk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!