Verstappen unja az utolsó perces baleseteket - F1VILÁG.HU

Verstappen unja az utolsó perces baleseteket

HIRDETÉS
A Monacói Nagydíj időmérőjének végkifejlete után Max Verstappen újra elővette a témát, ami tavaly óta többször is felmerült már a versenyzők körében: megtarthatja valaki az eredményét, ha aztán az ő balesete miatt nem reagálhatnak rá a többiek?
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: 4th placed qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing looks on in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A kérdés komolyan először éppen egy évvel ezelőtt, a tavalyi Monacói Nagydíjon merült fel, sokan ugyanis nem érezték igazságosnak, hogy Charles Leclerc úgy szerezte meg a pole-pozíciót, hogy az utolsó gyorskörében balesetet szenvedett, így a piros zászló miatt a többieknek már nem maradt lehetőségük legyőzni az idejét.

Hasonló forgatókönyv játszódott le az idei monacói kvalifikáción is: ezúttal Sergio Perez balesete miatt ért véget idejekorán a körözés a Q3-ban, a mexikói pedig a harmadik helyről rajtolhat vasárnap, pedig a mögötte érkező csapattársa úgy érezte, jobb időt futhatna nála, így viszont nem fejezhette be a körét és a 4. helyen maradt.

„Ezt nem szabadna hagyni. Máskülönben bárki megtehetné, hogy megfutja a körét, aztán a falnak megy” – kelt ki magából Verstappen még az autóban ülve, a csapatrádión keresztül.

A holland később már higgadtabban nyilatkozott helyzetéről: „Balszerencsés volt, hogy forgalmi dugóba kerültem. Szerintem a negyedik helynél jobbat is elérhettünk volna. Bár nem a pole-pozíciót, mert Charles túl erős volt ma, de jó lett volna legalább másodikként végezni. De hát Monaco már csak ilyen. Megfutjuk az első Q3-as körünket, utána pedig mindig fennáll a piros zászló veszélye, hiszen mindenki ekkor kockáztat a legtöbbet.”

„Eddig kicsit nehézkesen alakul számomra a hétvége. Persze mindig a Q3-ra tartogatjuk a legtöbbet, és sikerült is kicsit javulnom. A végén némileg eltérő stratégiát választottam, mint a körülöttem lévők, és úgy érzem, a kör elég jól is alakult, mielőtt megérkeztem volna ahhoz a kanyarhoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!