Friss hírek

Verstappen ünneplése miatt figyelmeztette az FIA a Red Bullt

Figyelmeztette a Red Bull Forma-1-es csapatát Max Verstappen spielbergi befutója miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A holland versenyzői idei negyedik győzelmét szerezte a vasárnapi Stájer Nagydíjon, és ahogy átszelte a célvonalat a versenyen, lelassított a bokszutca falánál, majd egy kis gumiégetésbe kezdett.

Bár a versenyzők számára szabad az ünneplés a futam után – korábban pedig néhányan meg is forgatták autóikat egy-egy sikeres verseny után –, Verstappen vasárnapi akciója nem nyűgözte le Michael Masi versenyigazgatót.

Mivel Verstappen a célvonal után közvetlenül lassított le, nagyon közel került azokhoz az autókhoz, melyek még versenytempóval érkeztek a befutóhoz.

Masi a futam után elárulta, rögtön feltűnt neki Verstappen manővere, emiatt pedig figyelmeztették is a Red Bullt, hogy a jövőben ne forduljon elő ilyesmi.

Arra a kérdésre, hogy az ügyet megvizsgálta-e a versenyirányítás, a versenyigazgató elárulta: „Igen, megvizsgáltam, amint megtörtént. Nem volt ideális helyzet, ezért is szóltam azonnal a csapatnak, és jeleztem nekik, hogy hasonlót a jövőben nem fogunk tolerálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!