Verstappen üzent a szingapúri vészmadaraknak - F1VILÁG.HU

Verstappen üzent a szingapúri vészmadaraknak

A konstruktőri trófea bebiztosítása lesz Max Verstappen és a Red Bull célja a Forma-1-es Japán Nagydíj vasárnapi versenyén.

A holland versenyző közel 6 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget a szombati időmérő edzésen, elmondása szerint pedig az egy hete, Szingapúrban tapaszalt problémáknak nyomát sem látták ezen a hétvégén. Amennyiben a Red Bull egyetlen ponttal többet szerez a Mercedesnél vasárnap, bebiztosítja újabb konstruktőri diadalát – ami motorpartnerük, a Honda otthonában különösen nagy siker lenne.

„Ez volt a célunk Szingapúr után” – ismerte el Verstappen az időmérő után. „Szerettem volna egy nagyon erős hétvégét. És természetesen tudjuk, hogy ez az igazi lehetőség arra, hogy bebiztosítsuk. Szóval mi is szeretnénk.”

A Red Bull szingapúri küszködése során egyesek azt találgatták, vajon az energiaital-gyárosok teljesítménye az FIA által kiküldött új technikai direktíva miatt történt-e – Verstappen viszont állítja, ennek semmi köze a szenvedésükhöz.

„Hogy őszinte legyek, igen, volt egy rossz hétvégénk, és az emberek persze elkezdtek beszélni róla… ó, ez az egész a technikai direktívák miatt van” – mondta a címvédő. „Szerintem szopjanak tojást! Ami engem illet, nagyon feltüzelten szerettem volna itt egy jó hétvégét, és megbizonyosodni arról, hogy erősek vagyunk.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, bizakodóan várja a holnapi versenyt, mert az autó hosszú etapos tempója is ígéretes volt pénteken.

„AZ autó gyors egy körön, és szerintem a hosszú etapokon is” – magyarázta. „Persze sok kört kell megtenni, és van némi degradáció a gumikat illetően. Szóval vigyázni kell rájuk a futam során. De igen, az autónak alapvetően gyorsnak kell lennie.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!