Friss hírek

Verstappen válasza Hamiltonnak: A tettek beszédesebbek a szavaknál!

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen vasárnapi győzelmével emlékeztette Lewis Hamiltont arra, nincs mit bizonyítania. A holland pilóta a verseny leintését követően azt mondta, a tettek beszédesebbek, mint a szavak.

A Monacói Nagydíj szerdai médianapján Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, a bajnokság elején jobbára neki volt köszönhető az, hogy nem ütköztek össze Max Verstappennel, ő ugyanis hosszú távban gondolkodik, miközben holland riválisa talán úgy érzi, „sokat kell még bizonyítania.”

Verstappen vasárnap magabiztos győzelmet szerzett Monte-Carlóban, és az összetettben is az élre ugrott, miközben Hamilton a versenyt végigszenvedve csak a 7. helyen ért célba.

A Red Bull versenyzője a vasárnapi futamot követően Hamilton szavaira is reagálva azt mondta, ő jobban szereti, ha inkább a tettek beszélnek.

„Nos, mindenekelőtt a tettek beszédesebbek, mint a szavak” – mondta a holland versenyző. „Szerintem ez egy jó lecke a hétvége után. A pályán kell beszédesnek lenni. Én ezt szeretem, és igen, csapatként eddig a legkisebb hibákat követtük el, és ezért vagyunk elöl. Szóval remélem, hogy ezt meg tudjuk tartani a szezon további részében is.”

Verstappen előnye jelenleg 4 pont az összetettben, pályafutása során először vezeti a világbajnoki pontversenyt.

„Ha a szezon végén is így lenne, az nagyszerű volna! De hosszú még az idény. Nyilván nagyszerű visszavágni két olyan verseny után, ahol a lemaradásunk nőtt. De igen, keményen kell még dolgoznunk, mert tudjuk, hogy a szokványos pályákon még mindig a Mercedes az a csapat, akit le kell győzni.”

„De összességében egy jó és sima hétvégénk volt, és ez nagy lendületet ad az egész csapatnak.”

„Lenyűgöző nap volt. Amint az 1-es kanyarban megtartottuk a vezetést, onnantól kezdve egész jól kontrollálni tudtuk a tempót, vigyázni tudtunk a gumikra – mert itt minden arról szól, hogy életben tartsuk őket, és el tudjunk menni addig, ameddig csak lehet. Valtteri egy ponton elkezdett küszködni a gumikkal és kiállt.”

„Az egész verseny elég simának tűnt, de itt nem könnyű végig megtartani a koncentrációt. Összességében nagyon örülök, hogy összejött a győzelem Monacóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!