Verstappen válaszokat akar a vártnál gyengébb teljesítmény miatt - F1VILÁG.HU

Verstappen válaszokat akar a vártnál gyengébb teljesítmény miatt

HIRDETÉS
Válaszokat szeretne kapni a vasárnapi Osztrák Nagydíjon nyújtott gyengébb teljesítmény kapcsán a Forma-1 világbajnoki éllovasa, Max Verstappen. A holland pilóta alulmaradt a ferraris Charles Leclerc-rel szemben, és az összetett pontversenyben is csökkent az előnye.
Max Verstappen races during the FIA Formula One World Championship 2022 in Spielberg, Austria on July 10, 2022

Miután szombaton megnyerte a sprintfutamot Spielbergben, Verstappen az élről vághatott neki a vasárnapi versenynek, a futamon azonban nehezen tudta csak tartani a Ferrarik tempóját. Charles Leclerc háromszor is megelőzte őt a pályán, és jó eséllyel Carlos Sainz is előtte végzett volna, ha motorhiba miatt nem kell kiállnia a spanyolnak.

Verstappen a leintés után elismerte, nem számított ennyire nehéz versenyre, és meg kell érteniük, hogy miért küszködött ennyire a Pirelli-abroncsokkal.

„Nehezebb volt, mint vártam. Mindegyik gumin küszködtem a tempóval, nagy volt a degradáció. Olyasvalami ez, amit még nemigen tudok megmagyarázni” – mondta a világbajnoki éllovas a leintés után. „Azt gondolom, általában eléggé jól bánunk a gumikkal. Nehéz versenyre számítottam, de nem ilyenre. Szóval ki kell elemeznünk mindezt, és meg kell értenünk. De még egy ilyen gyenge futam után is csak 5 pontot veszítettünk ezen a hétvégén, ami szerintem jó.”

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e őt a Ferrari vasárnapi tempója, a holland így felelt: „Számítottam rá, hogy erősek lesznek. De arra nem, hogy ennyire. Azt gondolom, mi egy kicsit gyengébbek voltunk annál, mint amit vártunk.”

A futam utáni sajtótájékoztatón Verstappen arról is beszélt, élvezte a Leclerc elleni küzdelmet. A két ifjú titán többször is összecsapott a verseny során.

„Azt gondolom, remek versenyzés volt. Az ember próbál védekezni, próbál támadni, attól függően, hogy milyen helyzetben van” – magyarázta Verstappen. „Úgy gondolom, mindannyiunk részéről nagyon jó versenyzés volt. Persze olykor eltérő gumikon, vagy eltérő mértékben elhasznált gumikon vagy. De szerintem minden remek volt. Összességében azt gondolom, remek csatát vívtunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!