Verstappen: Van még mit tanulnom az F1-ben

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Max Verstappen elárulta, nagyon örül annak, hogy még egy évet eltölthet a faenzai kiscsapatnál, mivel úgy érzi, bőven van még mit tanulnia a Forma-1-ben.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Max Verstappen elárulta, nagyon örül annak, hogy még egy évet eltölthet a faenzai kiscsapatnál, mivel úgy érzi, bőven van még mit tanulnia a Forma-1-ben.

Az ifjú holland tavaly debütált a Forma-1-ben, és első évében lenyűgöző teljesítményt nyújtott.

Hirdetés
 

A Toro Rosso versenyzője elárulta, természetesen szeretne még javulni, de ő maga is úgy érzi, jól helytállt első F1-es szezonjában.

„Azt gondolom, jó lesz számomra, hogy még egy szezont tanulással tölthetek el – hogy minden a helyére kerüljön” – mondta a holland tehetség.

„Jó úton járok, hiszen a szezon második felében sorozatban hatszor sikerült pontot szereznem. Szerintem ez nagyon fontos, hiszen nagyon sok gyors versenyző van a mezőnyben, akik viszont egy kicsit hullámzóan teljesített.”

„Szóval szerintem jó dolog, ha az ember meg tudja mutatni más csapatoknak, hogy gyors is tud lenni, jó előzéseket is be tud mutatni, és emellett még következetes is. Szerintem nagyon elégedett lehetek ezzel.”

Verstappen hozzátette, az F1-es debütálás előtt voltak kétségei azt illetően, hogy képes lesz-e jól szerepelni, de aztán kizárólag a feladatára koncentrált.

„Amikor a gokartból átkerültem az F3-ba, akkor is voltak kétségeim magammal is – nem tudtam, hogy képes vagyok-e rá. De mindig fontos, hogy az ember higgyen magában, és én egy elég nyugodt természet vagyok. Szóval azt mondtam magamnak, ’majd meglátjuk, mi történik’.”

„Ha az ember egyik kategóriából felkerül egy másikba, soha nem tudja, mi fog történni. Nem tudja, mennyire lesz jó. Szóval mindig úgy voltam vele, hogy majd meglátjuk. Ugyanígy álltam hozzá az F1-hez is.”

„Az elején még tanulgattam a pályákat, ismerkedtem az autóval, finomítgattam a vezetési stílusomat – mert minden új volt számomra, noha néhány téli teszten azért már túl voltam. De teljesen más megérkezni egy versenyhétvégére.”

Arra a kérdésre, hogy miben szeretne még fejlődni 2016-ban, a tehetséges versenyző így felelt: „Azt gondolom, minden tekintetben egy kicsit jobbnak kell lennem. Meg kell próbálni 100 százalékosra produkálni azt, ami most még csak 98 százalékos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!