Friss hírek

Verstappen: Vannak versenyzők, akiknek el kell fogadniuk a másodhegedűs szerepet

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen egy interjújában azt sugallta, csapattársa, Sergio Perez is jobban teszi, ha beletörődik abba, az ő oldalán legfeljebb másodhegedűs lehet.

Verstappen idén domináns teljesítménnyel szerezte meg második világbajnoki címét: a 22 versenyből 15-öt megnyert, míg csapattársa, Perez „csupán” kétszer tudott a dobogó legfelső fokára állni, és végül a 3. helyen zárta az egyéni pontversenyt.

Bár a két versenyző látszólag nagy harmóniában dolgozott eddig a Red Bullnál, az idei szezon hajrájában bizony egyértelművé vált, nem olyan felhőtlen kettejük viszonya, még ha ennek ellenkezőjét is állították. Verstappen pedig nemrég egy interjúban arról beszélt, vannak versenyzők, akiknek egyszerűen bele kell törődniük abba, hogy a vízhordó szerep jut nekik.

Hirdetés
 

„Nem fogok neveket említeni, de az embernek el kell fogadnia a szerepét. Egyes versenyzők képtelenek erre, és aztán a dolgok teljesen rosszra fordulnak. És aztán nem is tartanak sokáig…” – mondta a holland pilóta a Viaplaynek. „Nem lehet mesevilágban élni.”

Verstappen szerint Valtteri Bottas remek példa, szerinte a finnt ugyanolyan bánásmódban részesítették, mint Lewis Hamiltont, ám végül kénytelen volt elfogadni a másodhegedűs szerepét.

„Az ember minden évben elölről kezdi, de pár futam után rájön, hogy ismét nem fog összejönni, így elfogadja a szerepét. Ő még így is dobogón végzett, nyert is pár futamot, és rajtelsőségeket szerzett. De el kell fogadnod, hogy a melletted lévő versenyző egy kicsit jobb nálad. Ez teljesen rendben van, előfordul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!