HAMIL7ON
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 14, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Tolga Bozoglu - Pool/Getty Images)

Verstappen: Végig a túlélésre játszottam

Verstappen: Végig a túlélésre játszottam

Bár úgy tűnt, jó esélye lehet akár a győzelemre is, Max Verstappen végül csak a 6. helyen ért célba a vasárnapi Török Nagydíjon.

A holland versenyző a 2. helyről vágott neki a futamnak, és már az első körben pozíciókat veszített. A verseny során aztán próbált felzárkózni, de a Sergio Perezzel vívott küzdelem során nagy tempónál megpördült, ami lényegében megpecsételte a sorsát.

Verstappen azt mondja, egyszerűen nem jöttek össze ma a dolgok.

„Hogy őszinte legyek, a mai egyszerűen egy nagyon nehéz verseny volt” – mondta a holland versenyző.

„A rajt nem sikerült valami jól, visszacsúsztam a 4. helyre, mivel nem volt tapadás a rajtrács piszkos oldalán. Visszazárkóztam a 3. helyre, és próbáltam követni Checót a vízfüggönyben, de az teljesen elmosott, a kijárati kerékvető zöld részére kerültem, és volt egy nagy megpördülésem.”

„Próbáltam elkerülni a falat, de a gumijaimat teljesen elfékeztem, és ki kellett állnom. Friss gumikkal az ember nyilván gyorsan felzárkózik, de utána nem lehetett előzni. Itt csak egy ív van, és már az az egy ív is nagyon csúszott. Az ember kénytelen ugyanazt az ívet autózni, mint az előtte lévő, ami frusztráló.”

„És maga a tény, hogy a pálya nem igazán száradt fel, azt jelentette, hogy nem tudtunk slickekre váltani, szóval intermediate-gumikon kellett maradnunk, amik gyorsan elszálltak.”

„Bonyolult verseny volt, mely során lényegében az előttem lévőket üldöztem, nem volt tapadásom, és csak túlélésre játszottam. Nem volt jó napunk, ez így volt megírva…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!