Verstappen: Versenyképes autónk van, de újra meg kell találnom a ritmust - F1VILÁG.HU

Verstappen: Versenyképes autónk van, de újra meg kell találnom a ritmust

HIRDETÉS
Nem a várakozásoknak megfelelően alakult Max Verstappen számára a Forma-1-es Bahreini Nagydíj nyitónapja. A holland maga is meglepődött a nehézségeken, elmondása szerint ugyanis a teszteken nem tapasztalt ilyen jellegű problémákat.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 03: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 leads Nyck de Vries of Netherlands driving the (21) Scuderia AlphaTauri AT04 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 03, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A kétszeres világbajnok az első gyakorlást a 3., a másodikat pedig a 2. helyen fejezte be a szahíri versenypályán, szemmel látható volt azonban, hogy sokat birkózik a Red Bull RB19-es modelljével, a két edzés között pedig az energiaital-gyárosok tanácsadója, Helmut Marko is elismerte, Verstappen autójával voltak érthetetlen problémák.

A holland pilóta ugyanakkor azt mondja, a két szabadedzés között sikerült jó irányba terelniük a dolgokat, így van okuk az optimizmusra.

„Nehezen kezdődött a nap. Az első edzésen nem találtuk el az egyensúlyt, ami egy kicsit furcsa volt, mivel a teszten nem tapasztaltunk ilyet” – magyarázta a címvédő. „A második edzésen a rövid etapos körök nem voltak túl rosszak, az autó kicsit jobban összeállt, és a hosszú etapokon is jó volt a tempónk. Összességében az autó nem olyan rossz a hosszú etapokon.”

„A két edzés között jó irányba indultunk el, egyszerűen csak meg kell találnom újra a ritmust. Az Aston Martin versenyképesnek tűnik, ez látható, ezt már a teszteken is láthattuk. Nekünk van még egy kis tennivalónk, de tudjuk, hogy versenyképes autónk van – csupán a helyére kell tenni mindent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!