Friss hírek

Verstappen: Versenyképes autónk van, de újra meg kell találnom a ritmust

Nem a várakozásoknak megfelelően alakult Max Verstappen számára a Forma-1-es Bahreini Nagydíj nyitónapja. A holland maga is meglepődött a nehézségeken, elmondása szerint ugyanis a teszteken nem tapasztalt ilyen jellegű problémákat.

A kétszeres világbajnok az első gyakorlást a 3., a másodikat pedig a 2. helyen fejezte be a szahíri versenypályán, szemmel látható volt azonban, hogy sokat birkózik a Red Bull RB19-es modelljével, a két edzés között pedig az energiaital-gyárosok tanácsadója, Helmut Marko is elismerte, Verstappen autójával voltak érthetetlen problémák.

A holland pilóta ugyanakkor azt mondja, a két szabadedzés között sikerült jó irányba terelniük a dolgokat, így van okuk az optimizmusra.

Hirdetés
 

„Nehezen kezdődött a nap. Az első edzésen nem találtuk el az egyensúlyt, ami egy kicsit furcsa volt, mivel a teszten nem tapasztaltunk ilyet” – magyarázta a címvédő. „A második edzésen a rövid etapos körök nem voltak túl rosszak, az autó kicsit jobban összeállt, és a hosszú etapokon is jó volt a tempónk. Összességében az autó nem olyan rossz a hosszú etapokon.”

„A két edzés között jó irányba indultunk el, egyszerűen csak meg kell találnom újra a ritmust. Az Aston Martin versenyképesnek tűnik, ez látható, ezt már a teszteken is láthattuk. Nekünk van még egy kis tennivalónk, de tudjuk, hogy versenyképes autónk van – csupán a helyére kell tenni mindent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Versenyképes autónk van, de újra meg kell találnom a ritmust
Még a nyári szünet előtt elkészül a McLaren ‘B-autója’
Perez átbeszélte a Red Bull-lal a Dzsiddában történteket
Verstappen még gyógyulási fázisban: Olyan volt, mintha hiányozna egy tüdőm!
Russell válaszolt Hamiltonnak: Semmiféle szerencse nem volt a szaúdi beállításaimban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!