Friss hírek

Verstappen vesztét az AlphaTaurik ütközése okozta

A kármentésről szólt Max Verstappen versenye a Forma-1-es Brit Nagydíjon, ahol a címvédő a tizenegyedik körtől sérült autóval versenyzett. Kiderült, hogy a Red Bull testvércsapatától származott a lassulást okozó törmelék.

A második helyről rajtoló Max Verstappen a Brit Nagydíj első tíz körében a viadal egyik legnagyobb futamgyőzelmi esélyesének számított, ám a tizenegyedikben az élen állva törmelékre hajtott, ami megpecsételte a sorsát. A címvédő pilóta az incidenst követően eleinte defektre gyanakodott, ezért rögtön a bokszba hajtott, problémáit azonban az új szett gumiabroncs sem oldotta meg. Küzdelmei egészen a célvonalig tartottak, amit Mick Schumacherrel csatázva a hetedik helyen szelt át.  

Christian Horner csapatfőnök az esetről nyilatkozva elárulta, Verstappen vesztét a Red Bull testvércsapatánál versenyző Yuki Tsunoda és Pierre Gasly ütközése okozta. Az AlphaTauri párosa egymással csatázva ért össze, egyikük elveszített egy szárnyvéglapot, amit nem sokkal később pont Verstappen talált el.

Hirdetés
 

„Defektet érzett, mert a tizenegyedik körben eltalált egy törmelékdarabot, ami az AlphaTaurik ütközéséből maradt hátra. Onnantól a verseny hátralévő részét az AlphaTauri beszorult szárnyvéglapjával, lényegében egy átalakított padlólemezzel kellett teljesítenie. Teljesen beékelődött, így egészen a verseny végéig ott maradt. Hatalmas mennyiségű leszorítóerőt veszített miatta” – árulta el Horner.

Verstappen hetedik helye nyolc pontot ért, ami kétségkívül értékes gyűjtés a világbajnokság szempontjából.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!