Verstappen: Vettel nem jön a Red Bullhoz - F1VILÁG.HU

Verstappen: Vettel nem jön a Red Bullhoz

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen az F1Világ.hu-nak adott exkluzív interjújában elárulta, meggyőződése, hogy Sebastian Vettel nem fog az osztrák istállóhoz szerződni a 2021-es szezonra.
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Second place qualifier Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talks with third place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-222MSWZFW2111 // Usage for editorial use only //

A négyszeres világbajnok a 2020-as év végén távozni kényszerül a Ferraritól, nemrég pedig Ausztriában úgy fogalmazott, ha ajánlatot kapna volt csapatától, valószínűleg elfogadná azt.

A Red Bull részéről viszont Christian Horner csapatfőnök és Helmut Marko tanácsadó is kijelentette, náluk nem lesz hely Vettel számára, megtartják ugyanis Alexander Albont.

A Red Bull testvércsapatát, az AlphaTaurit irányító Franz Tost viszont azt mondja, ő a biztonság kedvéért azért megvárná, hogyan alakul az idény – főleg Alex Albon számára, szerinte ugyanis egy topcsapat nem hagyhatja figyelmen kívül azt, ha egy négyszeres világbajnok elérhetővé válik.

Lapunk a Magyar Nagydíj előtt exkluzív interjút készített a Red Bull ifjú versenyzőjével, Max Verstappennel: azt kérdeztük tőle, 100 százalékig biztos-e abban, hogy jövőre nem lesznek csapattársak Vettellel? A holland egyértelmű választ adott.

„Alapvetően nem én hozom a döntéseket, viszont Christian és Helmut elég világosan fogalmaztak ezzel a témával kapcsolatban az elmúlt napokban” – mondta lapunknak csütörtökön Max Verstappen.

A holland versenyző beszélt arról is, szerinte remek párost alkotnak Alex Albonnal.

„Alexszel kiváló a kapcsolatom, ő egy remek srác, egyben nagyon okos is. Szerintem remekül passzol ebbe a csapatba, szóval minden remekül megy vele.”

Arra a kérdésre, hogy segítette-e Albon beilleszkedését, illetve kért-e tőle tanácsot a thai versenyző, Verstappen kifejtette: „Nem, ha az ember a Forma-1-ben versenyez, nem kér más versenyzőktől tanácsot. Mindenki tudja, mit csinál.”

„A lényeg, hogy megfelelő egyensúlyt találj a saját autóddal, hogy keményen tudd nyomni vele. Nem gondolom, hogy egymástól kellene tanácsokat kérnünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Vettel nem jön a Red Bullhoz
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!