Friss hírek

Verstappen Vettelnek: Ilyet nem csinálunk egy időmérőn!

Meglehetősen csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése után Max Verstappen – a Red Bull pilótájával Sebastian Vettel szúrt ki a kvalifikáció végén.

Verstappen az időmérőn a mezőny többi tagjával együtt utolsó mért körére készült a Q3-ban, Vettel azonban a pálya utolsó előtti kanyarjában ahelyett, hogy kivárta volna a sorát, váratlanul megelőzte a hollandot.

Verstappen emiatt ritmust veszített, és végül nem volt elég ideje arra, hogy felérjen utolsó gyorskörére – így végül csak az 5. helyről rajtolhat.

A Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva a Red Bull versenyzője elárulta, dühös, mert amit Vettel művelt, azt nem szokás az időmérőkön.

„Próbáltam követni az előttem haladó Ferrarit [Charles Leclercet], igyekeztem jófiú lenni – én is megelőzhettem volna őt, de az időmérőn nem csinál ilyet az ember” – mondta a holland versenyző.

„Ezúttal kifogott rajtam ez a dolog, aminek nem örülök, de megesik az ilyen, másokkal is elő fog fordulni. Idegesítő, mert ma elérhető lett volna a 4., de akár a 3. hely is. Most egy kicsit többet kell majd előznöm.”

Verstappen úgy érzi, ha nincs az incidens, meglehetett volna a 3. hely is.

„Nem arról van szó, hogy többet vártam az időmérőtől, mert a teljesítményünk megvolt. A 3. helyért harcoltunk. Nyilván, ha az ember nem tudja befejezni az utolsó körét… De ez van, tudod, hogyha a többiek meg tudják tenni azt a bizonyos utolsó kört, akkor esélyük van arra, hogy megelőzzenek.”

A vasárnapi versennyel kapcsolatban Verstappen azt mondta, a dobogó megszerzését tűzi ki célul.

„Előttem mindenki ugyanolyan gumikkal rajtol, mint én. Majd meglátjuk, mi történik a versenyen. Hogy a győzelemhez meglesz-e a tempónk, azt nem tudom, de a dobogóért harcolni fogunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!