Verstappen: Vicc, hogy ilyen lassúak vagyunk az egyenesekben - F1VILÁG.HU

Verstappen: Vicc, hogy ilyen lassúak vagyunk az egyenesekben

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Fékhiba miatt nem ért célba a Forma-1-es Brit Nagydíjon a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen. A holland versenyző kétségkívül csalódott, de annak azért körül, hogy az ezt megelőző két verseny pozitívan alakult számára.

Verstappen ausztriai győzelme után nagy reményekkel érkezett meg Silverstone-ba, ám hamar be kellett látnia, a brit versenypálya hosszú egyenesei miatt a Red Bullnak nehéz dolga lesz a Ferrari és a Mercedes ellenében.

A végsebesség hiánya pedig a futamon is megmutatkozott – bár a verseny utolsó etapjában Verstappenék ott voltak az élbolyban, a győzelemre nem sok esélyük volt.

A hollandot ráadásul műszaki hibák hátráltatták – ami miatt el sem jutott a kockás zászlóig.

„Az első körben már problémám volt a brake-by-wire-rendszerrel, a fékpedál teljesen beesett a 3-as kanyarban” – mondta a holland versenyző.

„Aztán felzárkóztam, minden jónak tűnt, de a második biztonsági autó szakasz után próbáltam fékezni a 16-os kanyar előtt, a pedál újra beesett, a hátsó fékek pedig blokkoltak – így kicsúsztam a pályáról.”

Verstappen hozzátette, sajnálatos, hogy a Renault-motorok még mindig nincsenek a Mercedes és a Ferrari szintjén.

„Az egyenesekben túl lassúak voltunk, nem tehettünk semmit. Daniel esetében is látni lehetett, amikor támadta Bottast. Amikor mi nyitottuk a DRS-t, ugyanakkora volt a végsebességünk, mint nekik DRS nélkül, és ilyenkor nem sok mindent tehetünk. A biztonsági autós szakaszok után, amikor zajlott a kemény verseny, nagyon-nagyon lassúak voltunk az egyenesekben – és ez vicc.”

Bár kiesett, Verstappen igyekszik az elmúlt időszak pozitívumai magával vinni a bajnokság következő fordulóira.

Hirdetés

„Nyilván nem jó így befejezni a versenyt, de legalább a múlt heti futam rendben volt, és az azt megelőző verseny is pozitívan alakult. Néha ilyen a versenyzés. Előfordult már ilyen korábban is, és a jövőben is lesznek ilyenek. Nyilván jó lett volna célba érni és gyűjteni néhány pontot, most viszont pont nélkül kell távoznunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!