Verstappen: Vicc, hogy ilyen lassúak vagyunk az egyenesekben

Fotó: Red Bull Racing
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 06: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 6, 2018 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

Fékhiba miatt nem ért célba a Forma-1-es Brit Nagydíjon a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen. A holland versenyző kétségkívül csalódott, de annak azért körül, hogy az ezt megelőző két verseny pozitívan alakult számára.

Verstappen ausztriai győzelme után nagy reményekkel érkezett meg Silverstone-ba, ám hamar be kellett látnia, a brit versenypálya hosszú egyenesei miatt a Red Bullnak nehéz dolga lesz a Ferrari és a Mercedes ellenében.

A végsebesség hiánya pedig a futamon is megmutatkozott – bár a verseny utolsó etapjában Verstappenék ott voltak az élbolyban, a győzelemre nem sok esélyük volt.

A hollandot ráadásul műszaki hibák hátráltatták – ami miatt el sem jutott a kockás zászlóig.

„Az első körben már problémám volt a brake-by-wire-rendszerrel, a fékpedál teljesen beesett a 3-as kanyarban” – mondta a holland versenyző.

„Aztán felzárkóztam, minden jónak tűnt, de a második biztonsági autó szakasz után próbáltam fékezni a 16-os kanyar előtt, a pedál újra beesett, a hátsó fékek pedig blokkoltak – így kicsúsztam a pályáról.”

Verstappen hozzátette, sajnálatos, hogy a Renault-motorok még mindig nincsenek a Mercedes és a Ferrari szintjén.

„Az egyenesekben túl lassúak voltunk, nem tehettünk semmit. Daniel esetében is látni lehetett, amikor támadta Bottast. Amikor mi nyitottuk a DRS-t, ugyanakkora volt a végsebességünk, mint nekik DRS nélkül, és ilyenkor nem sok mindent tehetünk. A biztonsági autós szakaszok után, amikor zajlott a kemény verseny, nagyon-nagyon lassúak voltunk az egyenesekben – és ez vicc.”

Bár kiesett, Verstappen igyekszik az elmúlt időszak pozitívumai magával vinni a bajnokság következő fordulóira.

„Nyilván nem jó így befejezni a versenyt, de legalább a múlt heti futam rendben volt, és az azt megelőző verseny is pozitívan alakult. Néha ilyen a versenyzés. Előfordult már ilyen korábban is, és a jövőben is lesznek ilyenek. Nyilván jó lett volna célba érni és gyűjteni néhány pontot, most viszont pont nélkül kell távoznunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS