Friss hírek

Verstappen: Visszanéztem, ahogy a szerelők dolgoztak az autómon

Max Verstappen, a Red Bull Forma-1-es versenyzője továbbra is a Magyar Nagydíj hatása alatt van, és szerinte a szerelőire pont ráfért egy hét pihenő az a munka után, amit a Hungaroringen végeztek.

Verstappen a Magyar Nagydíj előtt, a rajtrácsra igyekezve törte össze a Red Bullt a vizes aszfalton, és habár arra is volt esély, hogy nem tud elindulni a versenyen, a szerelők elképesztő munkát végezve helyrehozták a versenygépét – és végül a dobogó második fokára állhatott fel a holland. 

„Jó, hogy volt egy hét szünet a csapat számára, amikor a családjaikkal lehetettek a következő hármas előtt – különösen a magyarországi verseny előtti stressz után!” – mondta a Red Bull pilótája. „Visszanéztem a videót, ahogy a szerelők dolgoztak az autómon a rajtrácson, és őrületes, hogy mit teljesítettek, de jó volt látni, hogy mindannyian tudják, hogy dolgozzanak, mit csináljanak, még egy ilyen váratlan szituációban is. Nélkülük el sem tudtam volna rajtolni.”

Az egyhetes pihenő után Verstappen már alig várja, hogy újra pályára guruljon, és örülne, ha egy kis eső is beleszólna a hétvégi eseményekbe. A következő két versenyhétvégét Silverstone-ban rendezik majd, utána pedig a Spanyol Nagydíj következik.

„Várom a következő versenyeket, Silverstone pedig egy remek pálya” – nyilatkozta. „A silverstone-i kanyarok őrült gyorsak, a Copse pedig padlógázas! A Maggots is az hetedik fokozatban, ami szintén őrületes, különösen az időmérőn, amikor nem is fékezünk, csak lefelé váltunk. Silverstone-ban meg kell találni a megfelelő szárnybeállítást, és alacsonyabb sebességű kanyarokban természetesen a nagyobb leszorítóerő és tapadás a jobb.”

„Nyilván eshet Silverstone-ban, még ha nyár is van” – nevetett Verstappen. „De szeretem ezeket a körülményeket, és talán nem bánnánk az esőt, mert az meg tudja kavarni a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!