Friss hírek

Verstappen visszaszólt Hamiltonnak: „Jó, hogy 37 évesen az ember még tanul dolgokat!”

Alaposan odaszúrt Lewis Hamiltonnak a Forma-1 regnáló világbajnoka, Max Verstappen a brit pilóta legutóbbi, meglehetősen félreérthetetlen nyilatkozata miatt.

Hamilton a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon a 3. helyen ért célba, a futam során pedig nagy csatát vívott a Ferrari pilótájával, Charles Leclerc-rel: a két versenyző a pálya leggyorsabb, Copse nevű kanyarjában feszült egymásnak, ugyanott, ahol Hamilton és Verstappen tavaly összeütköztek.

„Charles nagyszerű munkát végzett, remek csatát vívtunk. Ő egy nagyon értelmes versenyző – egyértelműen nagyon más ahhoz képest, mint amit tavaly megtapasztaltam” – mondta Hamilton a futam után a Sky Sports F1 televíziónak, odaszúrva egy kicsit Verstappennek. „A Copse-ban például mindketten probléma nélkül átmentünk. Micsoda küzdelme volt!

Hirdetés
 

Az Osztrák Nagydíj csütörtöki médianapján természetesen Verstappent is megkérdezték Hamilton nyilatkozatáról, aki egészen határozott választ adott tavalyi ellenfelének.

„Szerintem remek, hogy 37 évesen az ember még meg tudja tanulni, hogy hogyan találja el egy kanyar csúcspontját. Tanul, ez pedig pozitívum. A fiatal versenyzőknek is jó tudni, hogy az ember még 37 évesen is tanul dolgokat” – mondta gúnyosan a holland versenyző.

Arra a kérdésre, hogy mit gondolt, amikor meghallotta Hamilton nyilatkozatát, Verstappen megismételte: „Jó, hogy mostanra megtalálta a kanyar csúcspontját. Egyértelműen látni a felvételeken, hogy mi volt más, mint tavaly.”

„Szerintem Charles kevesebb helyet hagyott neki, mint én tavaly, ez mindent elmond. És végső soron Lewist büntették tavaly, szóval nincs is értelme erről beszélni.”

A Red Bull pilótáját megkérdezték arról is, Hamilton efféle nyilatkozata a játszma része-e kettejük között. A holland azt felelte, szerinte „egy kicsit tompa” volt az, amit a hétszeres világbajnok mondott, és az ő teljesítményére nem lesz hatással.

„Nekem csak arra kell koncentrálnom, amit itt csinálunk. Szerintem egészen jól teljesítünk idén. Én erre fókuszálok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!