Friss hírek

Verstappen visszavágna Bahreinben

ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 13: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 13, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
A kiábrándító törökországi verseny után visszavágásra készül hétvégén, Bahreinben a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen.

A holland versenyző a 2. rajthelyet szerezte meg a nehéz körülmények között Isztambulban, a futamon pedig jó eséllyel pályázott egy erős dobogós eredményre, vagy akár a győzelemre.

Verstappen azonban a Sergio Perezzel vívott küzdelem során megpördült, ami miatt jelentős hátrányba került, ráadásul egy szárnyprobléma is hátráltatta a futamon – így végül csak a kiábrándító 6. helyen ért célba.

„Bár a pályafeltételek nagyon trükkösek voltak pénteken, elégedett voltam azzal az egyensúllyal, amit találtunk, és az autó remekül működött” – mondta a holland versenyző az isztambuli hétvégére visszatekintve.

„Úgy éreztük, sikerült jó lendületet venni a hétvégére, szóval nyilván mindenki számára kiábrándító volt, hogy csak a hatodik helyen zártuk a versenyt, mivel nem ilyen eredményben reménykedtünk.”

„Volt néhány problémánk, és úgy tűnt, gyorsabban megettük a hátsó gumikat, mint a többiek. Nemcsak én, hanem a csapat minden tagja csalódottan távozott Törökországból, de ez azért van, mert mindannyian győzni akarunk.”

Verstappen azt mondja, bízik abban, hogy a hátralévő 3 versenyen jobb eredményeket érhetnek el.

„Mindig előre nézünk, hiszen azon már nem tudunk változtatni, ami az utolsó versenyen történt. Nem számítok arra, hogy hasonló körülmények fogadnak minket, szóval azt hiszem, az utolsó versenyek simábban mennek majd.”

„Mindig élvezem az éjszakai versenyeket, mivel más érzést kínálnak, és szerintem jó, hogy vannak ilyen futamaink az év végén. Az első versenyt egy olyan pályán futjuk, amit jól ismerünk, viszont a gumikkal mindig keményen bánik, szóval fontos lesz jó beállításokat találni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!