Friss hírek

Verstappen volt az előzéskirály 2016-ban

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen volt az előzéskirály a Forma-1 2016-os idényében – legalábbis a Pirelli által nemrégiben közzétett statisztikai adatok szerint.


A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen volt az előzéskirály a Forma-1 2016-os idényében – legalábbis a Pirelli által nemrégiben közzétett statisztikai adatok szerint.

Az olasz gumigyártó az elmúlt évekhez hasonlóan idén is érdekes adatokat gyűjtött össze a Forma-1-es szezon kapcsán, melyből kiderül, hogy egy versenyen átlagosan 41,2 előzési manővert látott a nagyközönség, a szezon során pedig összesen 866-ot – ebbe nem számítanak bele a versenyek nyitókörében történt pozíciócserék.

Hirdetés
 

Érdekes megjegyezni, hogy a kínai versenyen összesen 128 előzés történt, ez új rekord 1983 óta – ekkor kezdték el készíteni az ezzel kapcsolatos statisztikákat. Sanghajban egyébként száraz versenyt futottak idén, a brazíliai esőversenyen összesen 64 előzés történt.

A legtöbb előzést 2016-ban a szezon közben a Toro Rossótól a Red Bull Racinghez kerülő Max Verstappen mutatta be, ő összesen 78-at előzött az év során – ez szintén új rekord 1983 óta. Aki pedig egy versenyen a legtöbbet előzte, az Lewis Hamilton volt: ő 18-szor utasította maga mögé riválisait a kínai futamon.

„Nem számítottam arra, hogy így alakul majd az idény: nem gondoltam, hogy a Red Bullhoz kerülök és versenyt nyerek, és ilyen emlékezetes versenyeket futok” – ismerte el Verstappen. „Szóval nem panaszkodhatok.”

Szintén érdemes megemlíteni Sebastian Vettel teljesítményét, akit mindössze egyszer előztek meg az évad során, méghozzá Max Verstappen a Brazil Nagydíj 66. körében.

Természetesen készült statisztika arra vonatkozólag is, hogy ki volt a legügyesebb a versenyek nyitóköreiben: a szezon során Fernando Alonso összesen 41 pozíciót fogott közvetlenül a rajtok után, az első körökben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!