Verstappené a pole a Brazil Nagydíjon! - F1VILÁG.HU

Verstappené a pole a Brazil Nagydíjon!

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzésén. A holland mellől Sebastian Vettel rajtolhat majd, a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton pedig a 3. pozícióból kezdheti meg a vasárnapi versenyt.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 15: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 15, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-226RXR5EN2111 // Usage for editorial use only //

A pénteki nap változó körülmények között zajlott az F1-es csapatok számára, így akkor nem igazán született reprezentatív eredmény.  Szombaton, a harmadik tréningen Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak, azonban csak 26 ezredmásodperccel előzte meg Max Verstappent a Red Bull-lal.

Szombaton már enyhébb időjárás várta a mezőnyt a Brazil Nagydíj helyszínén, Sao Paulóban, így a harmadik szabadedzést és az időmérőt is száraz pályán teljesítették. 

A Q1-ben Carlos Sainz bosszankodhatott, aki motorhiba miatt kiállni kényszerült, így nem is tudott mért köridőt teljesíteni. A két Williams is kiesett, Robert Kubica fél másodperccel maradt le csapattársa, George Russell mögött. Rajtuk kívül nem sikerült a továbbjutás Daniil Kvyatnak (Toro Rosso) és Lance Strollnak (Racing Point) sem. 

Sainz számára nagyon rosszkor jött a motorhiba, ugyanis ő jelenleg a bajnokság 6. helyéért is harcol – csupán 4 ponttal van lemaradva Alex Albontól, a Red Bull pilótájától. 

A Q2-ben Lando Norris 1 századmásodperccel maradt el a továbbjutó helytől, amit így végül Kimi Räikkönen szerzett meg. A két Renault-nak, Daniel Ricciardónak és Nico Hülkenbergnek sem sikerült továbbjutnia a Q3-ba, rajtuk kívül Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) és Sergio Perez (Racing Point) is búcsúzott. 

A második etapban a továbbjutók közül Charles Leclerc teljesítette gyorskörét a közepes keverékekkel, a többiek a lágyat választották, így ezekkel a gumikkal kell majd elrajtolniuk.

A Q3 véghajrájában Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak, Sebastian Vettelt 1 tizedmásodperccel előzte meg, a 3. helyen Lewis Hamilton lemaradása pedig közel 2 tized volt. 

Leclerc a 4. helyre szorult, így vasárnap a 14. rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását. Mögötte Valtteri Bottas és Alex Albon végzett – ők még fél másodpercen belül zártak Verstappenhez képest, azonban a 7. helyen Pierre Gasly a Toro Rossóval már 1,3 másodperces hátrányban van. 

Romain Grosjean, a Haas pilótája csupán 17 ezredmásodperccel maradt le Gaslytól, így övé lett a 8. hely, mögötte pedig Kimi Räikkönen és Kevin Magnussen zárja az első 10 sorrendjét. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!