Friss hírek

Verstappenék elárulták, miért Monaco volt a fordulópont a pilóta számára

Max és Jos Verstappen szerint a májusi Monacói Nagydíj kritikus szerepet játszott a holland pilóta második világbajnoki címében.

Max Verstappen a negyedik helyről rajtolva a harmadik pozícióban ért célba az idei Monacói Nagydíjon, miközben csapattársa, Sergio Perez mindkét Ferrarit maga mögé utasítva váratlan győzelmet aratott. Az eredmény következtében Perez 19-ről 9 pontra faragta a hátrányát az éllovas hollandhoz képest. A szezonra visszatekintve Jos Verstappen úgy fogalmazott, az utcai verseny és az azzal járó nehézségek után a Red Bull egy új fejlesztési irányba állt be, aminek Max a második világbajnoki címét köszönheti.

“Nehézségei voltak, az autó nem tett a kedvére. Monaco után keményen hajtottunk a csapattal, és szerintem a megfelelő módon oldották meg a problémáját” – magyarázta a pilóta édesapja, aki szerint a Red Bull egyre inkább Max számára kedvezően fejlesztette az autót. Ebben nagy szerepet játszottak az autóról lefaragott kilogrammok és a beállítások is.

Hirdetés
 

A pilóta egyetértett abban, hogy Monaco után vett pozitív fordulatot a története.

“Beszéltünk róla, mit várok és mire van szükségem az autó részéről. A szezon elején nem igazán kedveltem, amit részben a tömege és annak elosztása okozott. Minél több súlytól szabadultunk meg, annál versenyképesebbé vált. Lassan olyanná vált, amit gyorsan tudtam vezetni. Ez sokat segített.”

Verstappen szerint simán zajlott az ezt illető kommunikáció, a Red Bull jól reagált a kéréseire.

“Annyi volt az egész, hogy: srácok, kicsit jobban kellene koncentrálnunk arra, amit az autóból ki akarunk hozni. Meg kell szabadulnunk a súlyfeleslegtől. Én pedig annyit mondtam: erős első tengelyre van szükségem, ezen kell dolgoznunk” – idézte fel a történteket a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!