Friss hírek

Verstappenék gyorsan eldöntötték, hogy a Red Bull lesz a legjobb opció

Max Verstappen menedzsere, Raymond Vermeulen a minap egy interjúban elárulta, meglehetősen gyorsan eldöntötték, hogy a legjobb opció a holland pilóta számára az lesz, ha a Red Bull csapatánál marad.

Az osztrák istálló a hét elején jelentette be, 2023 végéig meghosszabbította Verstappen szerződését. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója elismerte, minél előbb szerettek volna megállapodni a fiatal pilótával a folytatásról, mert féltek attól, hogy a Mercedes elhappolja őt, amennyiben Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazol 2021-re.

Raymond Vermeulen, Verstappen menedzsere most részleteket is elárult a szerződéshosszabbításról.

„Max, Jos és én meglehetősen gyorsan megállapodtunk abban, hogy ez a legjobb megoldás. Először egy kötelezettségek nélküli beszélgetésünk volt Helmut Markóval egy vacsora alkalmával Brazíliában” – mondta a szakember.

„Aztán elindult a folyamat. Volt pár egyeztetésünk egymással a rövid-, közép-, és hosszú távú célokról.”

Vermeulen elárulta, a Hondának döntő szerepe volt az ügyletben – sőt, állítólag Verstappen szerződésében egy kilépési záradék is helyet kapott arra az esetre, ha a japán gyártó 2021 végén távozik a Form-1-ből.

„Nagy a bizodalmunk a Honda fejlődésében. Úgy gondoljuk, hogy befejezetlen ügyünk van a Red Bull-lal és a Hondával. A Red Bull segített minket a Forma-1-be, és fantasztikus kereskedelmi partnerséget is ápolunk – a legfontosabb dolog viszont a győzelem.”

„És Max is úgy érzi magát a csapatnál, mint hal a vízben!”

Hogy Verstappen szerződéshosszabbítása után hogyan alakulhat az átigazolási piac, arról nemrég részletesen írtunk az alábbi cikkben:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!