Friss hírek

Verstappenék nem bánják, hogy kikosarazták a Mercedest 2014-ben

Korábban a Mercedes is érdeklődött Max Verstappen szolgálatai iránt, a holland pilóta és menedzsmentje azonban végül a Red Bull mellett tette le voksát. Most azt mondják, egyáltalán nem bánták meg döntésüket, habár eddig nem sikerült elhódítani a hőn áhított világbajnoki címet.

Verstappen még 2015-ben, a Toro Rosso színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, azóta pedig 10 versenyt nyert meg a száguldó cirkuszban a Red Bull színeiben.

A holland pilóta még az F1-es bemutatkozás előtt a Red Bull-lal és a Mercedesszel is tárgyalt: Verstappen menedzsmentje a 2014-es Német Nagydíjon találkozott a Red Bull tanácsadójával, Helmut Markóval a csapat motorhome-jában, ezt követően pedig szinte rögtön felkereste őket a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, valamint Niki Lauda.

Hirdetés
 

A Red Bull végül versenyzői ülést kínált Verstappennek a Toro Rossónál, erre pedig a Mercedes nem tudott rálicitálni: a németek egy tartalékversenyzői szerepkört, illetve egy GP2-es ülést tudtak volna felkínálni a hollandnak. Verstappenék így végül az energiaital-gyárosok ajánlatát fogadták el.

Bár a Mercedes 2014 óta sorra nyeri a világbajnoki címeket a Red Bullnál, Raymond Vermuelen, Verstappen menedzsere, illetve a holland pilóta édesapja, Jos Verstappen azt mondják, nem bánták meg döntésüket.

„Nem, azt gondolom, helyes döntést hoztunk akkoriban” – mondta a Vermuelen a Motorsport.com című lapnak.

„Mindhárman [Max, Jos és Vermuelen] teljes mértékben támogattuk a döntést. Azt gondolom, Max a Red Bullnál remek iránymutatásokat kapott, és szuper felkészítést az F1-es debütáláshoz.”

„A Red Bullnál vagyunk, és jól is érezzük magunkat ott. Hogy mit hoz a jövő, azt majd az idő elárulja. De jelenleg nagyon elégedettek vagyunk azzal a döntéssel, amit meghoztunk.”

Jos Verstappen hozzátette: „Akkor, a rendelkezésünkre álló információk alapján határozottan helyes döntést hoztunk.”

Verstappen jelenlegi szerződése 2023 végéig szól, habár a Red Bullnak a 2021 utáni időszakra még nincs érvényes motorszerződése.

Bár emiatt ismét felmerült a kérdés, Verstappen jó helyen van-e a Red Bullnál, menedzsere szerint nincs ok az aggodalomra.

„Abban az időben helyes döntést hoztunk. De a jövő majd elárulja, hogy ez volt-e a jó döntés. Viszont legalább mindhárman teljesen támogattuk.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull mit árult el nekik a jövőbeli motortervekről, Vermuelen kifejtette: „Természetesen a Red Bull folyamatosan informál bennünket a dolgok állásáról, illetve arról, hogy mi a céljuk.”

„Először is, csodás idény előtt állunk a Hondával. Nagyon pozitívan gondolunk arra jövő évi motorra. Ugyanakkor nagy érdeklődéssel várjuk, mi történik 2022-től kezdve.”

„A Red Bull nagyon nyitott és átlátható Max irányába. Türelmesen várunk, és biztosak vagyunk abban, hogy sikeres konklúzióra jutunk.”

Fotó: Red Bull Racing / Getty Images

Jos Verstappen azt mondja, nem sok értelme van azon bánkódni, hogy a Red Bull eddig nem adott olyan autót fia alá, mellyel a holland le tudta volna győzni a Mercedeseket.

„Nem, nem igazán volt frusztráló. Szerintem számomra néha egy kicsit frusztrálóbb, mint Max számára, vagy legalábbis többé kevésbé ugyanannyira.”

„De természetesen Maxnak a legtöbbet kell kihoznia belőle. A Red Bullnál vagyunk, és tudjuk, mit kell tennünk. Lehetünk frusztráltak, de az egyáltalán nem segít, ahogy Max is elmondta már.”

„Mindannyian azt szeretnénk, ha Max a vb-címért harcolna, de a célért dolgozni is remek dolog. Annak is megvan a varázsa. Szóval reméljük, hogy sikeresek leszünk ebben jövőre a Red Bull-lal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappenék nem bánják, hogy kikosarazták a Mercedest 2014-ben
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap
Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!