Verstappenékkel kávézgatott a Mercedes-főnök - F1VILÁG.HU

Verstappenékkel kávézgatott a Mercedes-főnök

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Mercedes motorhome-jába látogatott az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapján Jos Verstappen, Max Verstappen édesapja – a találkozó tényét a német istálló főnöke, Toto Wolff is megerősítette, és elárult részleteket is.

Max Verstappen a 2017-es szezon eddig eltelt részében igencsak balszerencsés volt a Red Bullnál, hiszen sorozatos műszaki problémák hátráltatták. Az ifjú holland világossá tette, ha azt akarják, hogy a csapatnál maradjon, mihamarabbi javulást kell elérniük.

Verstappen jelenleg érvényes szerződése 2019 végéig szól, ám úgy tudni, kontraktusában egy kitétel lehetővé teszi, hogy már a 2018-as idény végén távozzon a Red Bulltól.

Verstappen édesapja, a korábban szintén az F1-ben versenyző Jos Verstappen pénteken Toto Wolff-fal, a Mercedes motorsport-igazgatójával ült le cseverészni Monzában.

„Évek óta ismerem Jost” – mondta Wolff a német Sky televíziónak. „Van egy közös barátunk, Frank. Ő itt van most. Szóval Niki [Lauda] és én leültünk egyet az irodába. Holland barátunk pedig átjött, és kávéztunk egyet vele. Se több, se kevesebb.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes a jövőben érdeklődhet-e Max Verstappen szolgálatai iránt, Wolff így felelt: „Ami a jövő évet illeti, nincs érdeklődés Max Verstappen iránt. Nem elérhető.”

A szakember mindazonáltal hozzátette, alaposan szemmel tartják az ifjú hollandot.

„Ő az egyik olyan név, aki rajta kell, hogy legyen a radarunkon. Max a jövő egyik F1-es csillaga. Akárcsak több más versenyző, mint Valtteri [Bottas], mint Daniel [Ricciardo]. Max és Esteban Ocon is tagja ennek a csoportnak.”

A Mercedes egyébként szeretné megtartani Bottst a 2018-as idényre, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy hány évre hosszabbítanak a finnel.

Hirdetés

„Minden a részletektől függ. Nem kérdés, hogy folytatjuk Valtterivel. Nagyon jó munkát végzett idén. Voltak persze gyengébb időszakai, amit meg kell értenie. De nem is várhattunk tőle többet első évében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!