Verstappennek a gumikezelésen ment el az ausztriai győzelem - F1VILÁG.HU

Verstappennek a gumikezelésen ment el az ausztriai győzelem

HIRDETÉS
Váratlan vereséggel zárt a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon Max Verstappen, aki a Red Bull hazai pályáján a saját autójával küzdő Charles Leclerc mögött a második helyen ért célba.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 10: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari F1-75 during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 10, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Egy szinte kötelezőnek mondható futamgyőzelem csúszott ki Max Verstappen kezéből Spielbergben, a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon, ahol a pole-pozícióból rajtoló címvédőt Charles Leclerc mögött a második helyen intett le a kockás zászló. A két világbajnoki aspiráns a futam során több alkalommal összecsapott egymással, ám a Red Bull gumikezelése ezen a helyszínen kevésnek bizonyult a Ferrarival szemben, így a holland pilóta összességében nem tudta tartani a tempót Leclerc-rel.

„Nehéz nap volt” – értékelt Verstappen az autóból kiszállva. „Küszködtünk a gumikkal, bármelyik keveréket is tettük fel. Túl nagy volt a gumikopásunk ahhoz, hogy Charles-szal harcban legyünk, de ez egy jó eredmény egy ilyen nehéz napon.”

Verstappen döbbenetes támogatásban részesült a Red Bull Ringen, ahol tízezrek öltöztek narancs színbe és ünnepelték a 2021-es világbajnokot. A felvezető körön több kanyart teljesen elárasztott a lelátókról gomolygó sárga füst, de Verstappen elmondása szerint ez nem zavarta a pilótákat. Ő egyébként is szereti ezt a színt, szóval élvezte a dolgot.

„Kellemes volt. Amúgy is ez egy nagyszerű szín, szóval nem bántam, hogy keresztül kellett rajta hajtanom. Nagyszerű látni, hogy ennyi szurkoló utazott ide Ausztriába. Sajnos nem tudtam nekik futamgyőzelmet adni, de szerintem a második helyezés is megteszi” – tette hozzá a hollandok nemzeti hőse, aki azt jósolja, a Lecler-rel zajló csatájuk a szezon végéig tartani fog, így biztosan nem fogunk unatkozni.

A két pilóta között jelenleg 38 pont a különbség Verstappen javára, aki vezeti a világbajnokságot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!