Verstappennek „elméletileg” nem lesz szüksége újabb motorra - F1VILÁG.HU

Verstappennek „elméletileg” nem lesz szüksége újabb motorra

HIRDETÉS
„Elméletileg” nem kell újabb motorcserétől tartania a világbajnoki pontverseny jelenlegi éllovasának, Max Verstappennek. Erről beszélt a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner a Török Nagydíj után.
ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 10: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on October 10, 2021 in Istanbul, Turkey. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen autójában még az oroszországi versenyhétvégét megelőzően cserélte ki a komplett V6-os erőforrást az osztrák istálló, a holland pilóta pedig a mezőny végére kényszerült.

Verstappennek végül innen sikerült felkapaszkodnia a 2. helyre, a múlt hétvégi Török Nagydíjon pedig ugyancsak a 2. pozícióban ért célba, így jelenleg 6 pontos előnyben van a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben.

A brit pilóta autójában a belső égésű motoregységet cserélték ki Isztambulban, ő a 11. helyről rajtolva lett 5. vasárnap, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a címvédőnek egy újabb motorcserére is szüksége lesz majd a hajrában.

A bajnokságból 6 verseny van még hátra, a Red Bullnál viszont bizakodóak, hogy ők most már rendben lesznek a bajnokság végéig.

„Azt gondolom, normál körülmények között meg fogjuk tudni csinálni azzal a büntetéssel, amit bevállaltunk Szocsiban” – mondta Christian Horner.

„Így van még egy ingyen motorunk a kalapban, szóval nem csak egy aggregátra kell támaszkodnunk. Szóval elméletileg el tudunk menni a szezon végéig, de soha ne mondd, hogy soha!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!