Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappennek épp a vérnyomását mérték, amikor Hamilton hibázott Bakuban

Max Verstappen épp a bakui pálya orvosi központjában feküdt, amikor értesítették őt arról, hogy bajnoki riválisa, Lewis Hamilton hozzá hasonlóan nem szerez pontot az Azeri Nagydíjon.

A Red Bull versenyzőke sokáig magabiztosan vezette a versenyt, ám 5 körrel a leintés előtt autójának bal hátsó kereke nemes egyszerűséggel szétrobbant.

Verstappen autója nagy tempóval a betonfalnak csapódott és teljesen összetört, a holland pilóta viszont sértetlenül szállt ki az autóból – de persze a pálya orvosi központjába szállították elővigyázatosságból.

Épp itt feküdt, amikor Hamilton a verseny újraindítása után elveszítette uralmát autója felett, és a mezőny végére csúszott vissza.

Amikor a hollandot arról kérdezték, mikor értesült Hamilton hibájáról, így felelt: „Amikor feküdtem azon a bizonyos ágyon. Épp a vérnyomásomat mérték, és hirtelen elkezdett folyamatosan rezegni a telefonom, szóval arra gondoltam, ’mi folyik itt?’.”

„Persze hallottam az autókat, és miután elengedtek, akkor láttam a telefonomon, hogy Lewisnak gondja volt az 1-es kanyarban. De a vérnyomásom még az üzenetek után is teljesen rendben volt!”

Verstappen előnye jelenleg 4 pont az összetettben a hétszeres világbajnokkal szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!