Friss hírek

Verstappennek „furcsa érzései” voltak az időmérőn

Alulmaradt bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki időmérő edzésén Max Verstappen. A holland azt mondja, „furcsa érzései” voltak az autóban ülve, de igyekszik visszavágni a folytatásban.

Verstappen mindössze 75 ezredmásodperccel volt lassabb a hétszeres világbajnoknál, a szombati sprintfutamot pedig a 2. helyről kezdheti majd meg.

A holland pilóta azt mondja, nem teljesen érti, miért nem tudott jobban szerepelni a pénteki időmérőn – ki kell még vizsgálniuk, autója miért volt annyira alulkormányzott.

„Meg kell néznünk a dolgokat, mert azt gondolom, az autó maga alapvetően egészen jól kezelhető. De nagyon alulkormányzott volt, szóval nem igazán tudtam támadni a kanyarokat” – mondta a holland.

„Csak vártam, hogy megjöjjön az első gumik tapadása, és egy kicsit furcsa érzés volt vezetni, hogy őszinte legyek, mert nem gondolom, hogy a beállításokkal, vagy az első szárnnyal volt összefüggésben. Ez van, még azért így is közel vagyunk, szóval rendben van.”

Bár a pénteki időmérőn alulmaradt Hamiltonnal szemben, Verstappen optimista, szerinte ugyanis a versenytempójuk erős volt délután.

A holland azt mondja, ha meg tudják oldani a problémákat, a szombati, 17 körös sprintfutamon visszavághatnak, és még megszerezhetik a pole-t a vasárnapi versenyre.

„Egy kicsit furcsa érzés, hogy őszinte legyen. Megcsináltuk az időmérőt, padlóig nyomtuk, de a pole pozíciós érzés szempontjából semmit sem jelent, szóval majd szombaton meglátjuk.”

„Szerintem erős versenyautónk van. Csak meg kell oldanunk egy kicsit a problémákat, de meggyőződésem, hogy erős versenyünk lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!