Verstappennek még ki kell elemeznie az elszúrt rajtot - F1VILÁG.HU

Verstappennek még ki kell elemeznie az elszúrt rajtot

HIRDETÉS
Nem sikerült jól a vasárnapi Szingapúri Nagydíj a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen számára. A holland vesszőfutása már szombaton elkezdődött, vasárnap pedig már a rajtnál nehéz helyzetbe került.
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 02: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 02, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)

Verstappen egy kalkulációs hiba miatt nem tudott végül a pole-ért harcolni a szombati kvalifikáción, így csupán a 8. helyről kezdhette meg az éjszakai futamot. A holland viszont már a rajtnál rengeteg pozíciót veszített, a verseny után pedig elárulta ennek okait is.

„Nulla élvezettel járt számomra ez a verseny” – mondta a világbajnoki címvédő a leintés után. „A rajtnál a lefulladásgátló lépett működésre, így visszaestem, aztán próbáltam megelőzni pár autót, néhány mögé pedig beragadtam.”

„Elengedtem a kuplungot, és működésbe lépett a lefulladásgátló – úgyhogy ki kell elemeznem, mi is történt.”

Verstappen szépen lépkedett előre a versenyen, ám nehéz dolga volt, és miközben Lando Norris McLarenjét próbálta megelőzni, újra hibázott, így ismét visszacsúszott. Végül a 7. helyen intette le a kockás zászló, így 6 pontot szerzett.

„Végül sikerült felküzdenem magam egészen tisztességes pozícióba a slick-gumikkal, és próbáltam megelőzni Landót, de amikor mellé kerültem, és ráléptem a fékre, az autó alja leért, a kerekek pedig blokkoltak, és elmentem egyenesen.”

„Újra ki kellett állnom a bokszba az elfékezett gumik miatt, és az egészet elölről kezdeni. Még így is meglett a 7. hely, de természetesen nem ezért vagyunk itt. Nagyon frusztráló hétvége volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!