Verstappennek meggyűlik a baja a monacói egyes kanyarral - F1VILÁG.HU

Verstappennek meggyűlik a baja a monacói egyes kanyarral

HIRDETÉS
A Red Bull címvédő pilótája mindkét pénteki monacói szabadedzésen kikapott a csapattársától. Christian Horner csapatfőnök elárulta, mivel volt gondja a 2021-es világbajnoknak.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 27, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)

A 3,3 kilométer hosszúságú F1-es Monacói Nagydíj helyszínének egyetlen kanyarjával van problémája Max Verstappennek – állítja Christian Horner a pénteki szabadedzéseket követően. A Red Bull címvédője a hercegségben megrendezett forduló első két szabadedzését a Ferrarik árnyékában, a negyedik helyen kezdte meg, és már most úgy gondolja, az autójából fakadóan hátrányban lesz a vörösökhöz képest.

„Jelenleg csak az egyes kanyarról van szó” – reagált Horner arra a kérdésre, hol kellene javulnia Verstappennek. „Egyedül azt kell helyretennünk a számára. A beállításokkal próbálunk meg javítani azokon a területeken, amelyekkel legutóbb elégedetlen volt. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk rá. Szerintem ez az a kanyar, amiben sem délelőtt, sem délután nem volt elégedett az egyensúllyal. Mostanra viszont elég adattal rendelkezünk ahhoz, hogy a reményeink szerint ezt holnapra megoldjuk. Eközben Checo [Perez] nagyon jó edzést futott, egészen gyorsan felvette a lendületet” – dicsérte meg Horner a mexikóit, aki a második edzést Verstappen előtt zárta.

Eközben a Ferrari Charles Leclerc révén mindkét edzésen a leggyorsabb kört futotta. Előnyük jelenleg nagyjából három tizedmásodperces a Red Bullokhoz képest.

„Komoly tempót mutattak ezen az edzésen. Nem tudjuk, mekkora töltéssel és mekkora teljesítménnyel mentek, de nagyon versenyképesnek tűnnek. Meglátjuk, holnapra a közelükbe tudunk-e kerülni. Vannak területek, amelyeken javulhatunk” – reagált Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!