Friss hírek

Verstappennek meggyűlik a baja a monacói egyes kanyarral

A Red Bull címvédő pilótája mindkét pénteki monacói szabadedzésen kikapott a csapattársától. Christian Horner csapatfőnök elárulta, mivel volt gondja a 2021-es világbajnoknak.

A 3,3 kilométer hosszúságú F1-es Monacói Nagydíj helyszínének egyetlen kanyarjával van problémája Max Verstappennek – állítja Christian Horner a pénteki szabadedzéseket követően. A Red Bull címvédője a hercegségben megrendezett forduló első két szabadedzését a Ferrarik árnyékában, a negyedik helyen kezdte meg, és már most úgy gondolja, az autójából fakadóan hátrányban lesz a vörösökhöz képest.

„Jelenleg csak az egyes kanyarról van szó” – reagált Horner arra a kérdésre, hol kellene javulnia Verstappennek. „Egyedül azt kell helyretennünk a számára. A beállításokkal próbálunk meg javítani azokon a területeken, amelyekkel legutóbb elégedetlen volt. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk rá. Szerintem ez az a kanyar, amiben sem délelőtt, sem délután nem volt elégedett az egyensúllyal. Mostanra viszont elég adattal rendelkezünk ahhoz, hogy a reményeink szerint ezt holnapra megoldjuk. Eközben Checo [Perez] nagyon jó edzést futott, egészen gyorsan felvette a lendületet” – dicsérte meg Horner a mexikóit, aki a második edzést Verstappen előtt zárta.

Hirdetés
 

Eközben a Ferrari Charles Leclerc révén mindkét edzésen a leggyorsabb kört futotta. Előnyük jelenleg nagyjából három tizedmásodperces a Red Bullokhoz képest.

„Komoly tempót mutattak ezen az edzésen. Nem tudjuk, mekkora töltéssel és mekkora teljesítménnyel mentek, de nagyon versenyképesnek tűnnek. Meglátjuk, holnapra a közelükbe tudunk-e kerülni. Vannak területek, amelyeken javulhatunk” – reagált Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!