Verstappennek nem fog hiányozni Ricciardo - F1VILÁG.HU

Verstappennek nem fog hiányozni Ricciardo

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, egyáltalán nem fog neki hiányozni csapattársként a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo.
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, egyáltalán nem fog neki hiányozni csapattársként a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo.

Az ausztrál pilóta tavaly nyáron jelentette be, elhagyja az energiaital-gyárosokat, így Verstappen csapattársa az idei szezonban a Toro Rossótól érkező Pierre Gasly lesz.

Bár Ricciardo és Verstappen jól kijöttek egymással, utóbbi versenyző azt mondja, nem igazán fog neki hiányozni az ausztrál.

„Személy szerint nem fog hiányozni, de szórakoztató és örömteli volt az, hogy ő volt a csapattársam” – mondta Verstappen.

„Ez nem sűrűn fordul elő, és talán nem is lesz még egyszer így. De hogy hiányozni fog-e? Szerintem neki fog hiányozni az, ami itt volt.”

Verstappen szerint Ricciardo a legrosszabbkor hagyja ott a Red Bullt, mely 2019-ben már nem a Renault, hanem a Honda motorjaival száll harcba a Forma-1-ben.

„A Honda egész attitűdje, illetve a tervei teljesen mások, mint amit mi megszoktunk a Renault-val” – magyarázta.

„Mindig nekünk kellett sürgetnünk a Renault-t. Mindig nekünk kellett tennünk érte, és rendre figyelmen kívül hagyták a szavunkat. Most épp fordítva van, ők [a Honda] hajtanak minket azért, hogy meglegyenek az alkatrészek.”

„Szükségük van a váltóra és az efféle dolgokra, amiket nem könnyű legyártani. A Honda viszont csak tesztelne, tesztelne, tesztelne. Több kilométert tesznek meg, mint én a versenypályán.”

Hirdetés

Bár a 21 esztendős versenyző két lábbal a földön járva várja az új szezont, véleménye szerint a Red Bull-Honda közelebb tud majd kerülni a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

„Talán nem leszünk még elég jók ahhoz, hogy minden pályán harcoljunk velük, de meg kell tennünk bizonyos lépéseket az idény során ahhoz, hogy 2020-ban már kezdettől fogva a vb-címért harcolhassunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!