Friss hírek

Verstappent az ág is húzta, alig sikerült adatot gyűjtenie Miamiban

Szörnyen nehezen kezdődött a Red Bull címvédője számára az első Forma-1-es Miami Nagydíj. A holland pilóta az első szabadedzést még rendben teljesítette, a másodikon azonban elszállt a kormányzása és lángra kaptak a fékjei, így mindössze egyetlen értékelhető kört teljesített.

Sokak számára indult döcögősen az első floridai Forma-1-es nagydíj, és ez alól a címvédő Max Verstappen sem kivétel. A holland pilóta az első pénteki szabadedzést 23 megtett körrel a harmadik pozícióban zárta, ám a csapat egy koccanás miatt úgy döntött, elővigyázatosságból kicseréli a sebességváltót az autóban.

A munkálatokkal belecsúsztak a második szabadedzésbe, de nem ez volt az egyetlen dolog, ami időt vett el tőlük: ahogy Verstappen kihajtott az összerakott autóval, rögtön hidraulikai problémái adódtak, majd ennek tetejében még a fékje is lángra kapott. A holland így összesen 24 kört teljesített, aminek a duplája is kevés lenne egy olyan pályán, ahol először jár a mezőny.

Hirdetés
 

Ez nem volt egy jó nap számunkra. Azért akartunk kimenni, hogy megtanuljuk a pályát és felvegyük a tempót, de a dolgok most nem a tervek szerint alakultak. Hidraulikai problémánk adódott. Ahogy kihajtottam, nem tudtam kormányozni, ráadásul a fékem is kigyulladt, szóval voltak fennakadások. Nem sikerült valami sok adatot gyűjtenünk, ami problémás lehet az időmérőre és a futamra nézve, de megtesszük, ami tőlünk telik. Szombaton természetesen megpróbálok felzárkózni. Az egész csapat keményen fog dolgozni, hogy felülkerekedjünk a problémákon. Remélhetőleg az időmérőn jobb helyzetben leszünk” – árulta el Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!