Friss hírek

Verstappen büntetést kapott, mert fékezett Hamilton előtt!

10 másodperces időbüntetést kapott a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat követően a világbajnoki pontverseny éllovasa, Max Verstappen.

A holland pilótát és riválisát, Lewis Hamiltont a vasárnapi versenyt követően idézték be a versenybírók a futam 36. körében történt ütközésük miatt.

Verstappen egy kétes manőver után próbálta meg elengedni maga mellett Hamiltont, hogy visszaadja a pozíciót, a címvédő azonban nem tudott erről, és hátulról nekiütközött a holland Red Bulljának.

Hirdetés
 

A versenyt végül Hamilton nyerte meg Verstappen előtt, a stewardok azonban a leintés után meghallgatták a két pilótát, és végül 10 másodperces büntetést osztottak ki Verstappennek.

„A 21-es kanyarban a 33-as rajtszámú versenyző azt az instrukciót kapta, hogy adja vissza a pozíciót a 44-es rajtszámú autónak, csapata pedig jelezte neki, hogy taktikusan tegye ezt meg” – áll a versenybírók indoklásában.

„A 33-as rajtszámú autó jelentősen lelassította 26-os kanyarban. Viszont nyilvánvaló volt, hogy egyik versenyző sem akart elöl lenni a 3-as számú DRS-érzékelési vonal előtt.”

„A 33-as rajtszámú versenyző állította, hogy nem értette, a 44-es rajtszámú autó miért nem előzi meg, miközben a 44-es rajtszámú autó versenyzője állította, hogy nem volt tisztában azzal, hogy visszakapja a pozíciót, és nem értette, miért lassít a 33-as rajtszámú autó.”

A versenybírók indoklásukban azt írták, azért döntöttek Verstappen megbüntetése mellett, mert a holland aztán hirtelen (69 baros nyomással) lefékezett, ami 2,4 G-s lassulást eredményezett.

Verstappen 10 másodperces büntetése nem változtat a futam végeredményén: a holland megőrizte a 2. helyet Dzsiddában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!