Friss hírek

Verstappent és a Mercedest jelölték a Laureus-díjra

A világ egyik legrangosabb sportszakmai elismerésének tartott Laureus-díjátadó ritkán múlik el Forma-1-es jelöltek nélkül, és a 2021-ben nyújtott sportteljesítmények alapján összeállított esélyesek között is jutott egy-egy hely a tavalyi F1-es szezon két rivális csapatának.

A friss világbajnok Max Verstappent az év legjobb férfisportolójának jelölték olyan nagyságokkal együtt, mint az amerikaifutball-legenda Tom Brady, az úszó Caeleb Dressel, a labdarúgó Robert Lewandowski, a teniszező Novak Đoković és a hosszútávfutó Eliud Kipchoge. A 2000 óta minden évben kiosztott díjat eddig négy alkalommal nyerte F1-es pilóta: 2002-ben és 2004-ben Michael Schumachert, 2014-ben Sebastian Vettelt, 2020-ban pedig Lewis Hamiltont tüntették ki az előző szezonban mutatott teljesítményéért.

Az év legjobb sportcsapatának jelöltlistáján évek óta állandó szereplő a Mercedes F1-es istállója, akik 2018-ban nyerték el a díjat, de 2010-ben jogelődjüket, az akkorra már nem is létező Brawn GP-t, 2006-ban pedig a Renault-t is a legjobbnak választotta a zsűri. Az Ezüstnyilak ellenfelei az idei versengésben az olasz és az argentin labdarúgó-válogatott, a Barcelona futballcsapata, az NBA-trófeát tavaly megnyerő Milwaukee Bucks, valamint a kínai olimpiai műugrócsapat lesz.

Hirdetés
 

A jelöltlisták minden évben több mint ezer, a sportmédiában dolgozó személy szavazatai alapján állnak össze, a jelöltek közül a végső győztest pedig egy visszavonult sportolókból álló 68 fős bizottság választja ki titkos szavazáson.

A Laureus-díj 2022-es nyerteseit április folyamán hirdetik ki egy még meg nem határozott időpontban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!