Friss hírek

Verstappent Leclerc megpördülése akadályozta

Nem feltétlenül a saját hibájából maradt el 72 ezredmásodperccel a silverstone-i pole-pozíciótól Max Verstappen, a holland azonban a Red Bull hétvégi tempóját látva a második rajthelyről is magabiztos a vasárnapi esélyeit illetően.

Bár az eső miatt a versenyzők szinte megállás nélkül köröztek a pályán a Brit Nagydíj időmérője alatt, Verstappen majdnem végig a tabella élén tartózkodott ez alatt: a holland a változó intenzitású csapadék mellett is az első helyen zárta a Q1-et és a Q2-t, majd megpördülése után azonnal az utolsó szakaszban is az élre állt, ám az utolsó percben átugrotta őt Carlos Sainz, akinél már nem tudott jobb kört futni a végén.

A televíziós közvetítésben csak az látszott, hogy Verstappen nem javított az idején a pálya második szektorában, a hollandnak azonban valójában ott vissza kellett vennie a tempójából, ugyanis elmondása szerint még belefutott abba a sárga zászlós szakaszba, amit Charles Leclerc megpördülése miatt lengettek.

„Elég trükkös időmérő volt a váltakozva erősödő és felszáradó esővel, ahol arra is ügyelnünk kellett, hogy a megfelelő időben mindig a pályán legyünk. Összességében az autó nagyon jól működött, noha a Q3 már egy kicsit szerencsejátéknak érződött” – mondta Verstappen. „Az utolsó körömben sajnos visszavetett kissé a sárga zászló, de mindent egybevetve eddig jól alakul a hétvége, ugyanis szárazon és esőben is jó autóval rendelkezünk.”

Az elmúlt három futamot utcai jellegű pályákon rendezték Monacóban, Bakuban és Montrealban, amelyek után nagy változást jelent az előzéseknek kedvező, széles és gyors Silverstone. Emiatt a holland nem is nagyon izgul azon, sikerül-e a rajtnál átvennie a vezetést Sainztól. „Nem csak az első körön fog múlni, az egész versenyre oda kell figyelnünk, és a gumikezelés is szerepet játszhat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!