Verstappent lefotózták az alkatrésszel, ami a vesztét okozta Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Verstappent lefotózták az alkatrésszel, ami a vesztét okozta Silverstone-ban

Yuki Tsunoda versenyautójának egy alkatrésze tette tönkre Max Verstappen versenyét múlt vasárnap, Silverstone-ban, a holland pilóta pedig a futamot követően meg is mutatta a szóban forgó elemet.

Verstappen jó eséllyel pályázott a győzelemre a Brit Nagydíjon, ám a verseny egy pontján törmelékre hajtott, ami, mint kiderült, jelentős károkat okozott versenyautóján. A világbajnoki címvédő a Red Bull becslései szerint a leszorítóerő 20 százalékát elveszítette, olyan komoly károk keletkeztek az autó padlólemezén.

Ironikus módon Verstappen problémáját a Red Bull testvércsapata, az AlphaTauri két pilótájának ütközése okozta: Pierre Gasly és Yuki Tsunoda egymással csatáztak, a japán pilóta azonban hibázott, és nekiment csapattársa versenygépének.

A verseny után Tsunoda autójának alkatrészét sikerült is kiszedni a padlólemez alól, amit meg is mutattak Verstappennek. Ezt követően a holland pilótát le is fotózták vele, arcán ugyanakkor nem látszódott a csalódottság, hiszen a kármentés viszonylag jól sikerült, a 7. helyen ért célba.

Íme a fotó:

Fotó: Red Bull Racing

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!