Friss hírek

Verstappent meglepte a pole, és kemény versenyre számít

Forma-1-es pályafutása 12. rajtelsőségét szerezte az Amerikai Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen. A holland pilóta attól félt, az időmérő végén megérkező eső miatt bukja a pole-t. Verstappen azt mondja, meglepte, hogy a Mercedesek előtt végzett.

Verstappen 2 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget Austinban, megelőzve világbajnoki riválisát, Lewis Hamiltont.

A Q3-ban futott első gyorskörök után még Sergio Perez állt az élen, második nekifutásra azonban Hamilton futott először mért kört, és át is vette a vezetést. Verstappen mindent beleadott, elkezdett azonban szemerkélni az eső, így a holland attól félt, nem lesz esélye a brit legyőzésére.

„A Q3-ban nem volt valami jó az első köröm, és aztán az utolsó körben elkezdett szemerkélni” – mondta a világbajnoki éllovas.

„Főleg az utolsó szektorban szemerkélt kissé, szóval nem voltam biztos benne, hogy tartani tudom a köridőt. De végül elég volt, és meglett a pole. Azt gondolom, erős teljesítményt nyújtottunk ezzel az 1. és 3. hellyel.”

„Meg vagyok lepve, de természetesen nagyon örülök a pole-nak. Nem volt valami könnyű ez a hétvége számomra, folyamatosan küszködtem az egyensúllyal, szóval nagyon elégedett vagyok azzal, hogy sikerült egy ilyen kört összerakni a Q3-ban.”

„Nagyon elégedett vagyok az egész csapat teljesítményével, és örülök, hogy összejött az az utolsó kör. Javítottunk az egyensúlyon, és kényelmesebben éreztem magam az autóban péntekhez képest.”

„Az, hogy ilyen tempót mutattunk az időmérőn, pozitív a versenyre nézve, de kemény versenyre számítok. Nagyon meleg lesz, kemény futam vár a gumikra, ami még érdekesebbé teszi majd. Magunkra kell fókuszálnunk, tiszta rajtban bízunk, és megpróbálunk olyan gyorsak lenni, amennyire csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!