Verstappent meglepte, hogy a pole-ért harcolt az időmérőn - F1VILÁG.HU

Verstappent meglepte, hogy a pole-ért harcolt az időmérőn

HIRDETÉS
Döcögősen indult a Miami Nagydíj hétvégéje Max Verstappen számára, ráadásul a szombati időmérőn is hibázott, ám úgy érzi, elégedett lehet azzal a 3. rajthellyel, amit megkaparintott a floridai kvalifikáción.
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 07, 2022 in Miami, Florida. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

A holland versenyző nagyot csatázott a Ferrarikkal az időmérőn, és egy ideig úgy tűnt, övé lehet a pole, a Q3-ban második nekifutásra azonban a Scuderia versenyzői felgyorsultak, Verstappen pedig hibázott mért körében.

A pole-t így Charles Leclerc szerezte meg Carlos Sainz előtt, Verstappen pedig csak a 3. rajtkockából indulhat. A Red Bull pilótája mégsem csalódott, hiszen elmondása szerint a pénteki kihagyás után már az is meglepő, hogy egyáltalán harcolni tudott a pole-ért.

„Összességében igazán elégedett vagyok az időmérővel” – fogalmazott a világbajnoki címvédő. „Úgy értem, pénteken szó szerint négy vagy öt kört tudtam csak megtenni. És ma az egész nap még a pályatanulással telt, próbáltunk tisztességes egyensúlyt találni.”

„Ami azt illeti, egy kicsit meglepett az, hogy ennyire versenyképesek tudtunk lenni az időmérőn. Ezt a pályát nem könnyű megtanulni.”

„Úgy gondolom, igazán jó munkát végeztünk, de el kell kezdenünk azon dolgozni, hogy egy kicsit kevésbé legyenek nehezek a hétvégéink, mert így problémás lesz a dolog.”

Verstappen hozzátette, mivel alapvetően jó a Red Bull tempója Miamiban, szerinte a győzelemért harcolhat majd a mai versenyen.

„Jó esélyeink lesznek vasárnap. Jó a végsebességünk, az autó pedig igazán jól kezelhető, szóval várom már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!