Verstappent meglepte, hogy büntetést kapott a monzai balesetért - F1VILÁG.HU

Verstappent meglepte, hogy büntetést kapott a monzai balesetért

HIRDETÉS
A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Max Verstappen elárulta, egy kicsit meglepődött, amikor a versenybírók rajtbüntetéssel sújtották őt az Olasz Nagydíjon történt baleset miatt.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 02: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 02, 2021 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Kenzo Tribouillard - Pool/Getty Images)

A holland pilóta a monzai verseny 26. körében ütközött össze Lewis Hamiltonnal, miközben próbálta megelőzni bajnoki riválisát. A stewardok úgy találták, ő volt okolható a balesetért, ezért a hétvégi Orosz Nagydíjon 3 rajthelyes büntetést kap.

A Red Bull ifjú titánja az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján természetesen megkapta a balesettel kapcsolatos kérdéseket, és szóba került az is, hogy vajon felmérte-e, Hamilton tényleg nem sérült meg a monzai balesetben.

„Rengeteg a képmutatás a világban, ez biztos” – reagált az ezzel kapcsolatos kérdésre a holland.

„Kiugrottam az autóból és elnéztem balra. Ő pedig nyilván próbált kitolatni, pörögtek a kerekei, próbált kijönni az autóm alól. Szóval szerintem teljesen rendben volt. Hétfőn vagy kedden pedig Amerikába repült egy gálára, szerintem ezt csak akkor csinálja az ember, ha jól van. Szóval szerintem már ott minden kontroll alatt volt.”

Verstappen azt mondja, továbbra sem gondolja úgy, hogy büntetést érdemelt a történtekért, de kénytelen elfogadni a versenybíróság döntését.

„Egy kicsit meglepett a 3 rajthelyes büntetés, de ez van, így döntöttek. Nem kell egyetértenem vele. Természetesen megvan a magam véleménye. De tovább léptünk, kihozzuk belőle a legtöbbet. Természetesen nem ideális a dolog, de nem dől össze a világ.”

„Részemről biztosan nem. Elég nyugodtan állok a dolgokhoz. Mindannyian elég profik vagyunk ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk a Monzában történteket, és folytassuk a versenyzést Szocsiban, illetve a következő versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!