Verstappent meglepte, mekkora előnnyel lett bajnok 2022-ben - F1VILÁG.HU

Verstappent meglepte, mekkora előnnyel lett bajnok 2022-ben

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen „egy kicsit” meglepőnek tartja azt, hogy 2022-ben ilyen komoly pontelőnnyel szerezte meg a világbajnok címet.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 11, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Verstappen a tavalyi szezon 22 versenyéből 15-öt megnyert, és ugyancsak rekordnak számító 454 pontot gyűjtött – 146-tal többet, mint a bajnoki összetett 2. helyén végző Charles Leclerc. Pedig a Ferrari monacói pilótája megnyerte az idény első két versenyét, és három futam után 46 pontos előnnyel rendelkezett Verstappennel szemben.

Amikor a holland pilótát arról kérdezték, örült-e volna annak, ha Leclerc és a Ferrari tovább harcban lett volna a vb-címért, így felelt: „Egyfelől igen. De ha megnézzük, mennyire közel voltak egymáshoz az autók, egy kicsit meglepő, hogy ekkora pontkülönbség alakult ki Nem sok olyan hétvége volt, amikor tényleg domináltunk.”

„Persze nagyon örülök annak, ahogy végül alakultak a dolgok, főleg egy olyan szezon után, mint a 2021-es. Nem mindig jó olyan csatát vívni minden egyes évben. És arra számítok, hogy 2023-ban minden szorosabb lesz majd.”

Verstappen hozzátette, szerinte idén nemcsak a Ferrari, hanem a Mercedes is komoly ellenfélnek bizonyul majd: „Igen, biztosan. Harcban lesznek” – mondta.

A 2023. évi Forma-1-es világbajnokság március 5-én rajtol a Bahreini Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!