Verstappent méltatja a Ferrari: „Más bolygón autózott idén!” - F1VILÁG.HU

Verstappent méltatja a Ferrari: „Más bolygón autózott idén!”

Elismerően beszélt Max Verstappen idei teljesítményéről a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur, aki szerint a holland pilóta 2023-ban egyértelműen „más bolygón” autózott.

Verstappen ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel szerezte meg harmadik világbajnoki címét a szezon során: a holland versenyző a szezon 22 versenyéből 19-et megnyert, és szinte hiba nélkül versenyezte végig az évadot.

Verstappent mindössze háromszor tudták legyőzni az ellenfelek: kétszer saját csapattársa, Sergio Perez, egy alkalommal, Szingapúrban pedig a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz. Az olasz istálló csapatfőnöke, Fred Vasseur szerint vitathatatlan, hogy Verstappen elképesztő formát mutatott 2023-ban.

„Óriási szezonja volt, melynek során Checóval harcolt az első két-három versenyhétvégén, és aztán másik bolygóra került” — mondta elismerően a francia szakember. „Világos, hogy egyetlen hibát sem vétett az idei szezonban. Azt hiszem, hogy amikor küszködött a dzsiddai időmérőn, az is egy probléma miatt történt.”

„Mindig oda tudta tenni magát, mindig remek rajtokat produkált, nem voltak ütközései. Az egyetlen Vegasban volt, de azt hiszem, nem akarjuk azt mondani, hogy nyomás alá helyeztük őt, amikor egy kicsit közelebb kerültünk hozzá, mert ez nem igaz.”

„Abu Dhabiban sem volt nyomás alatt. De talán egy kicsit nagyobb nyomás nehezedett rá, mint Zandvoortban, amikor esett az eső.”

A Ferrari-főnök ugyanakkor azt reméli, ha jövőre képesek lesznek nagyobb nyomás alá helyezni Verstappent, jönni fognak a hibák is a holland — illetve csapata — részéről.

„Az a tény nem is kétséges, hogy dominált a szezon során. Az egyetlen probléma ezzel az, hogy — mint mindenki más — több hibát fog véteni, ha nagyobb nyomás nehezedik majd rá. De idén két-három alkalomtól, vagy Carlos [Sainz] szingapúri szereplésétől eltekintve senki sem tudta nyomás alá helyezni őt.”

„Ekkor kezdett el néhány hibát véteni, vagy a Red Bull kezdett el néhány hibát véteni a beállítások terén. Mi túl messze voltunk ettől a fajta nyomástól Abu Dhabiban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappent méltatja a Ferrari: „Más bolygón autózott idén!”
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!